Stort intresse för investeringar i solel

Den 23 februari deltog ca 80 lantbrukare på Högskolan Dalarnas campus Borlänge för att få information om vad en investering i solel kan innebära.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Under kvällen erbjöds föreläsningar kring olika teman, såsom tekniken, juridiken och beskattningsreglerna för solel samt en minimässa där lantbrukarna fick chans att mingla med energibolag, finansiärer och solcellsleverantörer.

En av deltagarna, Örjan Nilsson från Bleka i Jämtland, som själv är lantbrukare, berättar att byn Bleka, är idag en av Sveriges mest solcellstäta by. Där finns solceller på nästan varje tak.

- En viktig drivkraft för investeringar i solel är möjligheten att kunna bli självförsörjande på el och driva en klimatsmart anläggning, säger Örjan.

- Lantbrukarna är vana att dra nytta av solenergin och har ett stort intresse för möjligheterna med solel. De har ju dessutom perfekta möjligheter för placering av solcellspaneler, med sina stora lagårdstak, säger Håkan Johansson, regionchef för LRF i Dalarna och Gävleborg.

- Intresset för den här typen av information ligger helt rätt i tiden och intresset är större än vi hade förväntat oss, avslutar Håkan.

Senast granskad:
Senast granskad: