Stipendiet tar henne från Ghana till Dalarna

Joycelyn Laryea från Ghana är en av sju personer som tilldelats ett stipendium från Svenska institutet för att studera vid Högskolan Dalarna.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Joycelyn Laryea ser fram emot att komma till Dalarna i höst.
Joycelyn Laryea ser fram emot att komma till Dalarna i höst.

Det har gått knappt en vecka sedan Joycelyn Laryea fick beskedet att hon till hösten kommer flytta till Sverige för att studera vid Högskolan Dalarna. 

– Jag skrek av lycka, skriver Joycelyn när jag kontaktar henne via mail.

Joycelyn Laryea bor tillsammans med sin familj i det västafrikanska landet Ghana med cirka 28 miljoner människor. När hon fick höra talas om möjligheten att söka stipendium för att studera vid Högskolan Dalarna tog hon reda på vilka kurser och program som skolan erbjuder. Upplägget på Business Intelligence passade hennes framtidsplaner bäst så därför sökte hon det programmet.

– Jag känner mig trygg med att utbildningen kommer att leda till jobb när jag är klar.

Business Intelligence, som Joycelyn blivit antagen till, är på avancerad nivå och går ut på att förbättra och systematisera en organisations beslutsprocess. Det görs genom att tillhandahålla riktad information till de i organisationen som behöver den mest.

Vad känner du till om Sverige?

– Att det är rikt på kultur, anses ha högt rankade universitet och att det är en väldigt kall vinter.

Hur känns det att flytta så långt för att studera?

– Ganska spännande. Jag ser fram emot en förändring och är öppen för alla nya saker man kan förvänta sig i mitt livs nästa kapitel. Jag tycker också att Michael Oppenheimer, utvecklingsledare för den internationella rekryteringen på Högskolan Dalarna, har varit otroligt tillmötesgående och hjälpsam, avslutar Joycelyn Laryea. 

Svenska institutet utlyser och förmedlar flera olika program för både in- och utresande stipendiater. Stipendier delas ut till studerande från avancerad- till forskarnivå.
För 2019/2020 har totalt sju personer från sammanlagt fyra olika länder fått ett stipendium för att studera vid Högskolan Dalarna till hösten. 

Samtliga får hela avgiften för utbildningen betald samt 10 000 kronor i månaden till övriga omkostnader.

Senast granskad:
Senast granskad: