Studenter premieras med stipendium av Borlänge-Falunföretagen

Fyra studenter vid Högskolan Dalarna fick på torsdagen ta emot stipendium på 20 000 kronor var. Stipendiet delas i år gemensamt ut av fjorton företag verksamma i Borlänge och Falun.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Jozef Berglez, Anouk Jolin, Sarah Saunders och Kasper Lindqvist är årets stipendiater.
Jozef Berglez, Anouk Jolin, Sarah Saunders och Kasper Lindqvist är årets stipendiater.

Med Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium, som delades ut för första gången 2018, vill företagen varje år premiera och uppmuntra fyra studenter vid Högskolan Dalarna. Studenter som utifrån studieresultat och sitt sociala engagemang är bra förebilder för andra studenter och goda representanter för Högskolan Dalarna. Stipendiet delas ut i samarbete med Dalarnas studentkår.

Årets pristagare är Sarah Saunders, personal- och arbetslivsprogrammet, Anouk Jolin, svenska som andraspråk, Kasper Lindqvist, ekonomprogrammet och Jozef Berglez, tränarprogrammet för hälsa och idrott.

-De som studerar vid Högskolan Dalarna är viktiga för Borlänges, Faluns och hela regionens näringsliv, säger Jörgen Olsson, Vd vid AB Stora Tunabyggen.

De företag som idag står bakom stipendiet är AB Borlänge Energi, AB Stora Tunabyggen, Advokatfirman Glimstedt, Fastighets AB Hushagen, Fiskarhedenvillan AB, HSB Dalarna, Kopparstaden AB, Lindgrens fastigheter AB, Mockfjärds, Prefament, Romme Alpin, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, Swedbank och Triatech.

- Gemensamt för företagen är att alla vill vara med och ta ansvar för en stark akademi i en stark region. Intentionen är att det här initiativet långsiktigt ska bidra till att öka Borlänges och Faluns attraktivitet som studentstäder. En attraktiv högskola är viktig för företagen och för regionens utveckling, fortsätter han.

Stort grattis säger vi på Högskolan Dalarna!

Senast granskad:
Senast granskad: