Fler förstahandssökande till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna ökar antalet förstahandssökande med 6 procent till höstterminen 2019. Det står klart efter att UHR nu stängt anmälan till Antagning.se.
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Studenter i föreläsningssal.
Högskolan Dalarna ökar antalet förstahandssökande med 6 procent till höstterminen 2019. På bilden syns tidigare studenter vid högskolan.

När UHR, Universitets- och högskolerådet, stängde anmälan till Antagning.se hade totalt 360 189 anmälningar kommit in till höstens program och kurser på universitet och högskolor i landet.

Högskolan Dalarna ökar antalet förstahandssökande med 6 procent till höstterminen 2019. Jämfört med hösten 2018, då 8286 personer sökte ett program eller en kurs på Högskolan Dalarna som förstahandsval, har det till höstterminen 2019 inkommit 8786 förstahandsansökningar.

­-Det är glädjande att antalet förstahandsansökningar ökar något. Vi arbetar aktivt och målmedvetet för att Högskolan Dalarna ska fortsätta vara ett attraktivt val i relation till andra lärosäten, säger Jonas Tosteby, vicerektor för utbildning vid Högskolan Dalarna.

Efter att antalet sökande minskat under flera år sett till hela landet är antalet nu i princip oförändrat jämfört med förra vårens ansökningssiffror, enligt UHR.

-Det är för tidigt att tala om en vändning men de senaste årens stadiga nedgång har i alla fall bromsat in, säger Karin Röding, generaldirektör för UHR.

UHR kommer med en fördjupad analys av sökstatistiken under nästa vecka.

De sökande får sina antagningsbesked den 11 juli.