Fler förstahandssökande till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna ökar antalet förstahandssökande med 6 procent till höstterminen 2019. Det står klart efter att UHR nu stängt anmälan till Antagning.se.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Studenter i föreläsningssal.
Högskolan Dalarna ökar antalet förstahandssökande med 6 procent till höstterminen 2019. På bilden syns tidigare studenter vid högskolan.

När UHR, Universitets- och högskolerådet, stängde anmälan till Antagning.se hade totalt 360 189 anmälningar kommit in till höstens program och kurser på universitet och högskolor i landet.

Högskolan Dalarna ökar antalet förstahandssökande med 6 procent till höstterminen 2019. Jämfört med hösten 2018, då 8286 personer sökte ett program eller en kurs på Högskolan Dalarna som förstahandsval, har det till höstterminen 2019 inkommit 8786 förstahandsansökningar.

­-Det är glädjande att antalet förstahandsansökningar ökar något. Vi arbetar aktivt och målmedvetet för att Högskolan Dalarna ska fortsätta vara ett attraktivt val i relation till andra lärosäten, säger Jonas Tosteby, vicerektor för utbildning vid Högskolan Dalarna.

Efter att antalet sökande minskat under flera år sett till hela landet är antalet nu i princip oförändrat jämfört med förra vårens ansökningssiffror, enligt UHR.

-Det är för tidigt att tala om en vändning men de senaste årens stadiga nedgång har i alla fall bromsat in, säger Karin Röding, generaldirektör för UHR.

UHR kommer med en fördjupad analys av sökstatistiken under nästa vecka.

De sökande får sina antagningsbesked den 11 juli.

Senast granskad:
Senast granskad: