Proffsiga presentationer på Expo 2018

Finns nästa guldbaggevinnare bland Högskolan Dalarnas mediestudenter? Med tanke på kvaliteten i bland annat manusskrivning och filmproduktion vore det inte särskilt konstigt. Expo 2018 visade på hög kvalitet bland mediestudenternas slutprojekt.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Louise Kärsbo Svanerud och Evelina Saulo
Louise Kärsbo Svanerud och Evelina Saulo, manusstudenter som kommit in vid prestigefulla Vancouver Film School

En liten scen och två fåtöljer. Mjukt ljus som skapade en hemma-hos-känsla. Inför publik samtalade manusstudenterna två och två, som i ett intervjuprogram i tv, om sina examensprojekt i form av novellfilmsmanus. De berättade om sina idéer, hur de fått idéerna och i korta drag innehållet i manuset.

– Att skapa något från ingenting är det svåraste du kan göra, sa Evelina Saulo under sitt samtal med Louise Kärsbo Svanerud.

Både Evelina och Louise har blivit antagna till Vancouver Film School i Kanada. Evelina ska fortsätta utbilda sig inom manusskrivning och Louise ska gå filmproduktion med fokus på regi.

– Vi har gjort film tillsammans här på Högskolan Dalarna och jobbar väldigt bra ihop, det vill vi fortsätta med, säger Evelina.

Ytterligare en manusstudent som gjort bra ifrån sig är Amanda Sehlgård. Hennes novellfilmsmanus blev utsett till bästa manus av Film i Dalarna.

Amanda Sehlgård

– Nu ska jag göra min praktik på ett produktionsbolag i Stockholm. Min vision är att skriva manus för tv-serier. Det är en tuff arbetsmarknad men jag ska kämpa för att nå mitt mål.

Gustav Åström och Erik Olsson är producentduon Life as Elephants som snart ska släppa sin första singel.

Gustav Åström och Erik Olsson

– Vi skriver musik till oss själva, till andra och till musikförlag, berättar Gustav. Vi kommer att fortsätta skriva musik men också sikta in oss på en karriär som producenter.

– Jag har även en idé om att plugga vidare för att bli en ännu bättre låtskrivare, säger Erik.

Under Expo 2018 visades kortfilmer som producerats och regisserats av mediestudenter, med studenter som aktörer. Det bjöds på konserter och ljusinstallationer, allt mycket proffsigt.

Senast granskad:
Senast granskad: