Nu bygger vi om - tänk på hur du parkerar

Antalet parkeringsplatser är tillfälligt färre vid högskolans campus i Falun. Det beror på att kontorsmoduler upptar en del av personalparkeringen. Fler är hänvisade till den stora grusparkeringen, och därför är det extra viktigt att tänka på hur du parkerar.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

På grund av en större ombyggnation av ventilationen kommer en del av personalen på högskolan tillfälligt flytta till modulkontor. Modulerna är placerade strax utanför högskolans entré på personalparkeringen, vilket gör att de som vanligtvis parkerar där nu i första hand är hänvisade till den stora grusparkeringen på andra sidan vägen. 

För att så många som möjligt ska få en parkeringsplats där, både studenter, personal och besökare, är det viktigt att tänka på hur man parkerar.  

  • Följ skyltar och de parkeringshänvisningar som finns. 
  • Parkera med ett lagom avstånd till bilen bredvid – inte för nära, men heller inte med för stort mellanrum.  
  • Parkera rakt. 
  • Kör in bilen så långt du kan. Bilbakdelar som sticker ut gör det svårt för andra att ta sig förbi och att backa ut. 
     

Här kan du också parkera

Får du inte plats på grusparkeringen (som är gratis) finns ett större antal platser vid Lugnetkyrkan (betalautomat). Utöver det finns 30 parkeringsplatser på andra sidan kyrkan, mot Järlindens Gatukök.

Det går också bra att ställa sig vid Lugnets sportanläggning där en större gratisparkering finns. Därifrån tar man sig till högskolan till fots på 5-10 minuter.

Ta bussen! 

Du vet väl att du som student har rabatt på busskort hos Dalatrafik? Läs mer här

Kontakt

Senast granskad:
Senast granskad: