Rekordmånga betalande studenter till vårterminen

Antalet betalande studenter ökar i hela landet, enligt nya siffror från Universitets- och högskolerådet. En bild som också stämmer överens för Högskolan Dalarna.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Många av de internationella studenter läser på campus i Borlänge.
Många av de internationella studenterna läser på campus i Borlänge.

Våren 2018 hade Högskolan Dalarna 75 betalande utländska studenter. I år har 107 personer som vill betala för sin utbildning registrerat sig. En ökning med 42 %. I landet som helhet ligger ökningen på 45 % för vårens internationella kurser, medan motsvarande ökning för mastersprogrammen är 61 procent, enligt UHR, Utbildnings- och högskolerådet. 

– Det känns jättebra att flera studenter varje år väljer att vidareutbilda sig hos Högskolan Dalarna, säger Michael Oppenheimer, utvecklingsledare internationell studentrekrytering.

Vad betyder det här för oss?

– Att antalet betalande studenter har ökat så pass mycket betyder väldigt mycket för oss som högskola. Det visar att våra engelskspråkiga utbildningar är attraktiva och relevanta på ett globalt plan. Vidare innebär det att vi har möjligheten att göra extra satsningar på kvalitetshöjande åtgärder i de utbildningar där studenter betalar avgifter, säger Michael Oppenheimer.

Tror du vi någon gång kommer upp i samma nivåer av sökanden som vi hade innan avgiften infördes 2011?

– Jag tror inte att ambitionen ska vara att komma upp i samma antal studenter som fanns innan avgifterna infördes. Det viktigaste är att vi ser till att vi har attraktiva utbildningar som lockar ambitiösa studenter från hela världen, säger Michael Oppenheimer, utvecklingsledare internationell studentrekrytering. 

Läs mer på UHR:S hemsida

 

 

 

 

Senast granskad:
Senast granskad: