Nästan 9000 nya studenter började sin utbildning vid Högskolan Dalarna

Under måndagen så började en ny termin vid Högskolan Dalarna och drygt 9000 studenter påbörjade sin utbildning på campus Borlänge, campus Falun och digitalt på distans.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Första dagen på höstterminen inleddes med välkomstceremonier på båda campus där bland annat rektor Martin Norsell och studentkåren hälsade studenter från 33 program välkomna till högskolan.

Två pirriga och taggade studenter som precis träffats för första gången och startar sina studier på grundlärarprogrammet F-3 på campus Falun är Ella Fritz, 19 år från Säter och Amelia Hallström, 21 år från Södertälje.

– Jag visste tidigt att jag ville plugga till lärare efter jag slutade gymnasiet. Jag valde att söka till Högskolan Dalarna då jag hört goda omdömen från vänner som studerat här tidigare och som varit jättenöjda, berättar Amelia.

När det gällde valet av utbildning så har lärarutbildningen länge varit intressant även för Ella:

– Jag har alltid varit intresserad av barn och utbildning, jag har tidigare arbetat som skidskolelärare och praktiserat som lärare, så det har under en lång tid varit ett yrke jag tyckt varit roligt.

Ella Fritz och Amelia Hallström

En som startar sina magisterstudier vid campus Borlänge är studenten Kornkamol Solander, 34 år från Sandviken.

- Jag väljer att studera vid Högskolan Dalarna för att jag vill fördjupa mig ytterligare. Jag har en kandidatexamen i Eco Tourism och kommer nu att läsa Magisterprogrammet i Destinationsutveckling. Programmet finns inte på många platser i Sverige så det passade perfekt att det fanns här i Borlänge, då det är nära Sandviken där jag bor.

Kornkamol.jpg
Kornkamol Solander
Senast granskad:
Senast granskad: