Musik, tal och glädje sammanfattar höstens välkomstceremoni

Cirka 1700 studenter hälsades välkomna till Högskolan Dalarna med bland annat folkmusik, tal och tips från tidigare studenter.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fullsatt på Galaxen under välkomstceremonin.
Till välkomstceremonin på Galaxen i Borlänge kom cirka 700 studenter.

Eftersom högskolan har två campus bjöds också på två ceremonier. En av dem som deltog i Borlänge var Sara Storerkers från Leksand. Hon bestämde sig för att studera efter att ha jobbat i fyra år.  

– Det känns spännande. Jag kände att det var dags att göra något annat.

Sara, som inte studerat på högskola tidigare, sökte och kom in på Personal- och arbetslivsprogrammet. Ett program som både verkar intressant och är viktigt, säger hon.

– Det handlar om människor och företag och hur allting fungerar runt det, något som är viktigt. Det kanske inte många förstår att det är en stor del av ett företag just det här med personalfrågor och det gör det intressant.

Till välkomstceremonin på Galaxen i Borlänge kom cirka 700 studenter. De fick lyssna på tal av högskolans rektor Martin Norsell, som påpekade vikten av att ha roligt också när man studerar. Vice kårordförande Alfons Gustavsson berättade vad kåren gör och hur man kan påverka genom att vara med där. Studietips bjöd de mer rutinerade studenterna Björn Ferm och Mufassireen Ahmed på. Deras erfarenheter, både bra och mindre bra, lockade till en del skratt.

Avslutningsvis presenterades samtliga programansvariga på scen så att studenterna skulle veta vem de skulle söka upp efter ceremonin. Då var det nämligen dags att marschera till Campus Borlänge med Borlänge skolors musikkår i spetsen.

Till Jalas Arena i Falun kom cirka 1000 nya studenter och även där bjöds det på tal från både rektor, kårordförande och tips från tidigare studenter.

Senast granskad:
Senast granskad: