Mingel och studentarbeten på Expo Borlänge 2018

Vasaloppet, värmeåtervinning från manglar och GDPR. Det är några av de examensarbeten som presenterades på Expo Borlänge 2018.
- Vi har undersökt interkommunikationens betydelse i en myndighet, säger Julia Bergström och Karin Strömberg två av utställarna.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Mingel på Expo Borlänge 2018
Mingel på Expo Borlänge 2018

Det är ett 30-tal studenter som ställt ut sina examensarbeten på Campus Borlänge. Studenterna tillhör akademin Industri och Samhälle där morgondagens ingenjörer, ekonomer, energitekniker, grafiker, personalvetare, turismutvecklare och datavetare utbildas.

Julia Bergström och Karin Strömberg som läst till personalvetare och fortsätter nu med jobb i Falu kommun.

Karin coh Julia

- Vi börjar på måndag och ska båda arbeta som enheteschefer inom omsorgen, berättar de.

Expo Borlänge 2018 arrangerades 31 maj. Eventet är en möjlighet för studenterna att visa upp sina examensarbeten för företag och näringsliv, men det är också en möjlighet att mingla och skapa nya nätverk.

Prisade studenter

Förutom mingel och mat delades också pris för examensarbeten ut.

PriserPrisade studenter för examensarbeten på bilden är William Lind och Tesfaom Alem - "GDPR, samtycke och behandling av personuppgifter", Martin Virk och Emil Lindström - "En utvärderande fallstudie av lärplattformen Learn2Esport", Linnea Söderling - "Minimering av resursanvändning för ett CIP-system", Jenny Larsson – "Kreativ svacka ur en grafisk designers perspektiv", Faisa Adbi – "Energieffektivisering av Limatvätten AB" och Karin Strömberg och Julia Bergström – "Stödjande funktioner: smörjmedlet som gör att maskineriet ska fungera". Priserna delades ut av en jury från Dalarna Science Park.

Världsrekordhållare fick diplom

Även studenterna som arbetat med världsrekordhållaren Eximus 3 fick diplom. På bilden syns studenterna Simon Emanuelsson, Karolina Gilén, Susanna Ottosson, Michelle Jansson, Abdullha Fakih, Tony Sömsk, Frida Nilsson Axelsson, David Lindfeldt, läraren Carl-Axel Norman och projektansvarige Patrick Kenger.

Eximus

 

Viktig samverkan

Rektor Martin Norsell berättade om hur viktig högskolans samverkan med det omgivande samhället är, och förbundskapten för friidrottslandslaget föreläste om att inspirera och utveckla grupper och individer till framgång.Rektor

Karin Torneklint

 

Senast granskad:
Senast granskad: