Mer än fullsatt på årets välkomstceremoni

Svenska, tyska, holländska, franska. Det var några av språken som hördes när de nya studenterna strömmade in i Lugnetkyrkan i Falun för att välkomnas till sitt första år som student hos Högskolan Dalarna.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Att Högskolan Dalarna är en populär för utländska studenter märktes tydligt vid årets välkomstceremoni. Stora delar av ceremonin hölls på engelska och först ut att välkomna alla studenter var Högskolan Dalarnas rektor Marita Hilliges.

– Det här är ett speciellt och dyrbart ögonblick, att få välkomna alla till vår värld. Här studerar runt 16 000 personer och vi är drygt 750 i personalen som kommer att försöka ge er en så bra studiemiljö som möjligt.

Rektor Marita Hilliges välkomsttalade under dagens ceremoni.

– Vi är tuffa och har höga förväntningar på er, fortsatte Marita Hilliges. Ni kommer att få jobba hårdare än ni gjort tidigare. För den skull får ni aldrig vara rädda att misslyckas. Ni är här för att prova något nytt och lära av nya erfarenheter. Jag vill påstå att ni just inlett vägen till framgång. Men studier är inte bara hårt arbete, ni får inte glömma att ha roligt på vägen. Ni kommer att träffa många nya vänner, någon kanske till och med sin livspartner. Vänd er om, kanske sitter den personen bredvid eller strax bakom. Varmt välkomna till Högskolan Dalarna! 

Även Studentkårens ordförande Tom Edoff var på plats för att välkomna alla nya studenter.

– Vår roll är att se till att ni under era år här har en meningsfull fritid som inte urholkar er ekonomi. Vi kan också vara ett stöd om ni hamnar i situationer som känns jobbiga, man skulle kunna kalla oss studenternas fackförening. 

– När Högskolan tar beslut är det tre perspektiv man tar hänsyn till, sa Tom Edoff vidare. Det är vad akademin vill, vad studenterna vill och vad samhället vill. Tack vare detta får vi kvalitet i utbildningen som gör er studenter anställningsbara. Och kom ihåg, utan studenter ingen högskola.

Två näringslivschefer – Linda Wallin och Angelika Ekholm – hälsade studenterna välkomna till Falun Borlänge.

Näringslivscheferna Angelika Ekholm och Linda Wallin från Borlänge respektive Falu kommun hade tagit tillfället i akt att visa nykomlingarna vilka möjligheter som finns på de två orterna, allt från intressanta arbetsgivare till restaurangutbud och fritidssysselsättningar.

– Här finns 10 500 företag och många hungriga arbetsgivare som är i stort behov av ny arbetskraft. Våra två kommuner kan tillsammans erbjuda fler än 400 affärer, 300 restauranger, festivaler och kulturarenor. Välkomna att upptäcka Falun Borlänge!

Senast granskad:
Senast granskad: