Lyckad Industridag trots lågt deltagande

Industridagen, vars syfte är dialog mellan studenter och företag kring framtida kompetensförsörjning, blev lyckad, trots att ovanligt få företag deltog.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Göran Land, projektledare.
Projektledaren Göran Land.

– Vi är väldigt nöjda med dagen och de som varit här är också väldigt nöjda, säger Göran Land, projektledare för Industridagen. 

Totalt fanns sju företag på plats tillsammans med flera näringslivsutvecklare och personal från både Handelskammaren och Arbetsförmedlingen.  

– Det blev en bra blandning även om det var lite lågt deltagarantal men så är det också i mitten av december. Vi har ändå fått in mycket värdefulla synpunkter på hur vi bedriver verksamheten men också tips inför framtiden på vad vi behöver förändra och förbättra, säger Göran Land.

Kan du säga något om vad det är för tips och synpunkter?

– Bland annat kravprofilen på kommande arbetskraft och vad man vill att våra ingenjörer ska ha för nyckelkompetens men också blandade förslag på hur vi når ut och hur vi blir attraktiva, säger Göran Land, projektledare för Industridagen.

Ett av de företag som fanns på plats var ABB i Ludvika.

– Det är en bra chans att få träffa studenter även om vi hade önskat att fler företag och studenter anslutit sig, säger Anny Wong, ingenjör på ABB i Ludvika.

Senast granskad:
Senast granskad: