Romanska språk lockade internationella gäster

Högskolan Dalarna håller i två dagar en nationell konferens i romanska språk. Något som fick både ambassadören från Frankrike och ambassadören från Schweiz att ansluta sig.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Den franske ambassadören David Cvach under invigningen.
Den franske ambassadören David Cvach var glad att få delta på konferensen.

- Att ambassadörerna valde att komma visar att vi har en viktig roll när det gäller undervisningen och spridningen av romanska språk, säger Charlotte Lindgren, universitetslektor vid Högskolan Dalarna.

Syftet med konferensen är att låta representanter vid högskolor och universitet i Sverige diskutera aktuella frågor och prata om framtiden för de romanska språken. 

Klockan 13.00 invigdes konferensen i biblioteket på Campus Falun av Catharina Nyström Höög, professor i svenska, men även den franske ambassadören David Cvach utryckte sin tacksamhet över att vara här. David Cvach höll också, en timme innan invigningen, en egen föreläsning med rubriken ”France and Sweden in Europe”.

Under eftermiddagen fick deltagarna lyssna till ett panelsamtal där det debatterades språkundervisning med inriktning på e-learning. Fokus låg på hur man bäst använder de tekniska verktyg som finns och samtidigt undviker pedagogiska fällor. 

Ambassadören Dr. Christian Schoenenberger från Schweiz, avslutar konferensen den 9 november med föreläsningen Multilingualism in Switzerland - Advantages and Challenges.

Senast det anordnades en nationell ämneskonferens i romanska språk var i Umeå 2013.

 

Senast granskad:
Senast granskad: