Klart med medlemskap i European University Association

Högskolan Dalarnas ansökan om att få ingå i The European University Association (EUA) har godkänts. Sammanslutningen representerar över 800 universitet i 48 europeiska länder.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Martin Norsell och Jonas Tosteby.
Glädjande nyheter tycker både rektor Martin Norsell och Jonas Tosteby, chef för utbildnings- och forskningskansliet.

Det var i förra veckan som beskedet kom att Högskolan Dalarna nu ingår i The European University Association.

– Fantastiskt roligt att vi upptas i den europeiska gemenskapen för universitet och det är tack vare ett omfattande arbete inom lärosätet som vår ansökan accepterats, säger Martin Norsell, rektor på Högskolan Dalarna.

EUA ser till att föra fram Europas universitets röster i sina kontakter med internationella och europeiska organisationer. De spelar också en avgörande roll i Bolognaprocessen, som bland annat jobbar med att säkerställa kvalitet och jämförbarhet när det gäller högre utbildning, forskning och innovation hos medlemmarna.

– Det är viktigt att vi är med i EUA så att vi både kan ta del av den europeiska utvecklingen inom universitetsvärlden, men också bidra med vår röst. Dalarna har mycket att lära av Europa men även det omvända, säger Martin Norsell.

Jonas Tosteby, chef för utbildnings- och forskningskansliet (UFK), är en av dem som drivit frågan om ett medlemskap.

– Det är ett internationellt erkännande av vår verksamhet då det finns ett antal kriterier som man måste uppfylla och där våra tre forskarutbildningsrättigheter är en av huvudorsakerna till att vi blivit fullvärdiga medlemmar, säger Jonas Tosteby, chef för utbildnings- och forskningskansliet.

 

 

Senast granskad:
Senast granskad: