Jonas Stier blir tillförordnad prorektor

Högskolestyrelsen har fattat beslut om att professor Jonas Stier blir tillförordnad prorektor. Jonas Stier är professor i interkulturella studier och forskningsledare för forskningsprofilen Interkulturella Studier vid Högskolan Dalarna.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Jonas Stier börjar sitt uppdrag som prorektor 1 oktober. Han kom till Högskolan Dalarna 2016 och var innan det professor i sociologi med inriktning mot socialpsykologi vid Mälardalens högskola i Eskilstuna och Västerås. Han har bland annat arbetat som internationaliseringsansvarig vid Växjö universitet och Mälardalens högskola, forskningssamordnare vid Växjö universitet och som chef för Internationella avdelningen vid Mälardalens högskola.

- Jonas har de ledarskapsegenskaper som krävs i det övergripande arbetet med forskning och internationalisering. Med sin ingång som forskningsledare har han aktuell kunskap om de strategiska frågorna som vi jobbar med. Det är viktigt för att inte tappa fart i utvecklingsarbetet, säger avgående prorektor Marie Klingberg-Allvin som 1 oktober påbörjar sitt uppdrag som vikarierande rektor.

Forskning och internationalisering kommer att bli två viktiga delar i rollen som prorektor. Jonas Stier har deltagit i det högskoleövergripande arbetet med H2020 och de två forskarutbildningarna med examensrättigheter.

- Tillsammans med forskningsledarna vill jag fortsätta att utveckla forskningen vid högskolan, liksom att bidra till ett framgångsrikt internationaliseringsarbete där Borlänge och Falun blir attraktiva destinationer för såväl studenter som kollegor från hela världen. Jag skulle gärna se att vi tog större plats på den nationella och internationella arenan, säger Jonas Stier.

Vilket blir ditt viktigaste uppdrag?

- Att bidra till arbetet med sammanhållna akademiska miljöer där kollegialt inflytande och linjestyrning sker i samklang och där alla är motiverade att se framåt, säger Jonas Stier.

Högskolestyrelsen fattade beslutet 21 september.

- Vi är mycket glada att Jonas tar uppdraget som tillförordnad prorektor. Vi är övertygade om att hans kompetens och meriter kommer att bidra i det fortsatta utvecklingsarbetet vid Högskolan Dalarna, säger Kinna Bellander, ordförande.

Senast granskad:
Senast granskad: