Känd animekonstnär till Högskolan Dalarna

Mediehuset får unikt besök av den japanska konstnären Naohisa Inoue. Naohisa Inoue har bland annat skapat bakgrundsbilderna till animefilmen "Om du lyssnar noga" av Studio Ghibli.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Naohisa Inoue har bland annat skapat bakgrundsbilderna till animefilmen "Om du lyssnar noga" av Studio Ghibli.
Naohisa Inoue har bland annat skapat bakgrundsbilderna till animefilmen "Om du lyssnar noga" av Studio Ghibli.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande. Jag är också stolt över att våra studenter och allmänheten, har möjlighet att möta världen här på regementet genom Naohisa Inoue, säger Anita Carlsson, avdelningschef på Humaniora och Medier. 

Konstnären Naohisa Inoue kommer till Sverige och Uppsala för att besöka sin dotter Miyoko Inoue, som arbetat på Högskolan Dalarna som adjunkt i japanska. På hennes initiativ tar nu hennes pappa en extra sväng till Falun för att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter som konstnär.  

Naohisa Inoue har jobbat tillsammans med Hayao Miyazaki, en av japans största animatörer och filmregissörer och det är ett unikt tillfälle att få höra hur det är att jobba med anime och med världsberömda studio Ghibli.

Föreläsningen äger rum på fredag den 16 november klockan 14.00 och är öppen för alla som vill höra Naohisa berätta om processen målning till anime och digitalisering. 

 

 

Senast granskad:
Senast granskad: