Internationellt pedagogiskt pris till en av högskolans lärare

Charlotte Lindgren, lektor i franska på Högskolan Dalarna, har tilldelats Sweden States Pedagogiska pris 2019.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Charlotte Lindgren, till vänster, tar emot ett smycke i silver av kommitténs ordförande Helga Skeidsvoll.
Charlotte Lindgren, till vänster, tar emot ett smycke i silver av kommitténs ordförande Helga Skeidsvoll.

Charlotte Lindgren får priset bland annat för sin förmåga att inspirera och entusiasmera både studenter och kollegor.

– Det är så klart jätteroligt och en stor ära för mig. Dessutom är det alltid väldigt motiverande att träffa alla duktiga kvinnor som arbetar med utbildning, särskilt när det finns så mycket att göra med utbildning rent allmänt men också när det gäller flickor/kvinnor i världen, säger Charlotte Lindgren.

Delta Kappa Gamma är en internationell förening som finns i 17 länder i världen däribland Sverige. Föreningens uppgift är att stödja yrkesmässig och personlig utveckling hos kvinnliga utbildare och främja god utbildning.

I helgen hade den svenska föreningen riksmöte i Västerås och det var då Charlotte Lindgren fick det ärofyllda priset som delas ut vartannat år till en av föreningens medlemmar.

– Kul att mitt sätt att jobba med nätbaserad undervisning uppskattas. Vårt sätt att undervisa innebär att vi på Högskolan Dalarna har fler kontakter i realtid med studenterna än vad som är vanligt vid distansutbildning generellt. Vi har alltså medvetet valt att ha ett fokus på interaktionen i lärandeprocessen, något jag tror vi är kända för utanför Högskolan, säger Charlotte Lindgren.

Så här löd motiveringen:

”Charlotte Lindgren tilldelas priset för sin pedagogiska och didaktiska förmåga att inspirera och entusiasmera både studenter och kollegor. Hon har visat särskilt stort intresse för utveckling av distansutbildning och ett speciellt sätt att lära glosor som uppskattas av studenterna. Charlotte visar kreativitet i sitt arbete. Beprövad erfarenhet och aktuell forskning genomsyrar hennes arbete. Hon framstår som en god representant för sin yrkeskår och har genom sin yrkesverksamhet visat på stort engagemang utöver det vanliga inom sitt område”.

 

 

Senast granskad:
Senast granskad: