Internationell konferens om beteendevetenskaplig idrottsforskning

Den 21-22 november anordnas Svensk förening för beteende- och samhällsvetenskaplig idrottsforsknings årliga konferens på Högskolan Dalarna. I år är temat "Trender och utmaningar inom idrott på fritid och i ämnet idrott och hälsa: samhällsvetenskapliga perspektiv".

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Över 65 deltagare från flera olika länder beräknas delta på konferensen som anordnas tillsammans med Göteborgs universitet. De flesta är forskare inom idrottsforskning men bland deltagarna finns även aktiva idrottslärare från regionen.

Professor Brett Smith, från University of Birmingham är en av två keynote-föreläsare. Brett Smith är en ledande expert på frågor om funktionshinder, hälsa och fysisk aktivitet och hans forskning bygger på psykologiska, sociologiska och kritiska studier om funktionshinder.  

Den andra keynote-föreläsaren är Sigmund Loland, professor i idrottsfilosofi och idrottsetik vid Norges Idrottshögskola. Han kommer att hålla föreläsningen ”The challenge of technology to sport - ethical perspectives”.

Under konferensen får deltagarna välja på olika sessioner om skolämnet idrott och hälsa och om idrott på fritiden. Deltagarna kommer även få information om idrottsanläggningarna på Lugnet i Falun. I programmet finns även en punkt där besökarna får möjlighet att testa på olika idrotter.

SVEBI står för Svensk Förening för Beteende- och Samhällsvetenskaplig Idrottsforskning och är en intresseförening för forskning och utbildning inom idrotten.

Mer information om konferensen.

För mer information, kontakta
Erik Backman
Docent Pedagogik med inriktning mot idrottsvetenskap
Senast granskad:
Senast granskad: