Högskolan Dalarnas rektor blir ny generalsekreterare

Efter drygt sju år lämnar Marita Hilliges uppdraget som rektor vid Högskolan Dalarna för att tillträda tjänsten som generalsekreterare för Sveriges universitets- och högskoleförbund, SUHF.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Efter drygt sju år lämnar Marita Hilliges uppdraget som rektor vid Högskolan Dalarna för att tillträda tjänsten som generalsekreterare för Sveriges universitets- och högskoleförbund, SUHF. SUHF är en intresseorganisation som arbetar med samordning och utveckling för landets universitet och högskolor, både nationellt och internationellt. Marita Hilliges börjar sitt nya arbete 1 oktober.

- Jag har haft fantastiskt spännande och utvecklande år på Högskolan Dalarna. Högskolan Dalarna är en underbar arbetsplats med medarbetare, studenter och samverkanspartner som tillsammans arbetar för att utveckla verksamheten. Jag kommer att sakna Högskolan Dalarna och att leva i Dalarna. Samtidigt som jag ser fram emot min nya roll som SUHFs generalsekreterare, där jag nu får möjligheten att driva gemensamma utvecklingsfrågor för alla landets lärosäten, säger Marita Hilliges.

- Högskolan är välfungerande och stark, med engagerade och drivande medarbetare. Verksamheten hämtar kraft i den vision som vi tillsammans har utvecklat och integrerat i vårt dagliga arbete. En vision som engagerar och påminner oss alla om den samhällsviktiga roll som vår högskola har.

- Vi har tillsammans arbetat hårt för att stärka och utveckla Högskolan. Den pedagogiska satsningen Nästa Generations Lärande har gett våra utbildningar nya möjligheter med ökad tillgänglighet och hög kvalitet. Många nya examenstillstånd har erövrats, exempelvis socionomexamen, flera lärarutbildningar, masterrättigheter och kronan på verket våra tre forskarutbildningstillstånd, avslutar Marita.

Högskolan Dalarnas styrelse, under ledning av ordförande Christina Bellander kommer nu att påbörja rekryteringen av en ny rektor för Högskolan Dalarna.

- Marita Hilliges har lett och utvecklat Högskolan Dalarna med stort engagemang och djup insikt, och för det tackar jag och hela styrelsen henne. Verksamheten har utvecklats starkt inom områdena kvalitet, forskning och samverkan. Högskolan har idag en stabil ekonomi och organisation som möjliggör våra långsiktiga framtidssatsningar, säger högskolestyrelsens ordförande Christina Bellander.

Mats Bayard, vice ordförande i styrelsen, har varit ledamot under de år som Marita varit rektor.

- Jag har haft förmånen att arbeta med Marita i sju år och jag vill gratulera SUHF till en bra rekrytering. Högskolan styrs idag av en stark vision som är integrerad i verksamhetsplanering och uppföljning på ett tydligt sätt. Jag har även haft förmånen att se Högskolan Dalarna examinera sin första egna doktor. Styrelsen kommer att jobba vidare och ta nya steg med den vision som Marita arbetat fram tillsammans med medarbetarna som grund.

Rekryteringsarbetet startar redan vid Högskolestyrelsen sammanträde 28 augusti. Regeringen fattar sedan beslut efter sedvanlig beredning. Prorektor, professor Marie Klingberg-Allvin kommer tillsvidare att leda verksamheten.

Nyhet SUHF: Marita Hilliges ny generalsekreterare för SUHF

Senast granskad:
Senast granskad: