Högskolan Dalarna representerar Sverige i stor EU-tävling

Tillväxtverket och Energimyndigheten har nominerat Högskolan Dalarna och Högskolan i Gävles projekt, KTP Energi, som Sveriges kandidat till EU:s pris för företagsfrämjande.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Många glada miner under KTP-dagen 2019.
Många glada miner över KTP:s framgångar.

– Oerhört tillfredsställande och vi är så stolta, säger Johan Kostela, avdelningschef för KTP.  

EU-kommissionen arrangerar varje år en tävling för att lyfta fram goda exempel på företagsfrämjande. I år är Högskolan Dalarna och Högskolan i Gävles samarbete, med att hjälpa små och medelstora företag med energieffektivisering, utvalt som ett av de två bästa projekten i Sverige.

– Fantastiskt roligt och ett erkännande för det hårda arbete som gjorts där vi faktiskt också är först med den här samverkansmodellen, säger Martin Norsell, rektor på Högskolan Dalarna.

Via KTP- Knowledge Transfer Partnerships kan företag få hjälp av en nyexaminerad akademiker att utveckla företaget och högskolan får i sin tur viktig kunskap för vidare forskning.

Samverkansmodellen innebär att en nyutexaminerad akademiker på heltid genomför ett utvecklingsprojekt hos ett företag i regionen i upp till två år. Under hela tiden medverkar Högskolan Dalarna eller Högskolan i Gävle med en kvalificerad handledare, en affärscoach och man kan också bidra med labbresurser.

Tävlingen avgörs 25-27 november i Helsingfors.  

Senast granskad:
Senast granskad: