Grammatikdagen - en dag som sprider kunskap

Korta föredrag om grammatik, tipspromenad och en speciell bakelse innehöll årets grammatikdag. Syftet med dagen är att höja statusen och sprida att grammatik är kul.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

André Leblanc om dispyten
André Leblanc gjorde en tillbakablick när det gällde dispyten om feminina tjänstetitlar i Frankrike.

Sammanlagt fem korta föredrag om grammatik bjöds det på i biblioteket i campus Falun när Grammatikdagen åter igen firades. En dag som uppmärksammas på många högskolor och universitet denna fredag. Samtliga med målet att belysa vikten av grammatik i språket. 

– Grammatikdagen behövs för att höja statusen för grammatik och sprida insikten att grammatik är kul, säger Charlotte Lindgren, lektor i franska och pedagogisk utvecklare för akademin Humaniora och medier.

I bibliotekets Kafé Méli såldes en alldeles särskild grammatikbakelse och det fanns också möjlighet att gå en tipspromenad med språket i fokus. 

Annelie ÄdelAnnelie Ädel i full färd med att prata om Connecting grammar and rhetoric: The use of 'it' to postpone heavy chunks of information"

En av Högskolan Dalarnas poddar, DUpod - podcastserie om pedagogisk utveckling i högre utbildning, hade också, inför Grammatikdagen, släppt två nya avsnitt om grammatikundervisning. Avsnitten hittar du nedan.

Charlotte Lindgren samtalar med Lovisa Berg om grammatikundervisning inför Grammatikdagen 2019 (På svenska)

Charlotte Lindgren samtalar med Nikita Mikhaylov om grammatikundervisning i ryska inför Grammatikdagen 2019 (På engelska)

– Med grammatiken äger du språket. Med språket äger du världen, säger Charlotte Lindgren. 

 

 

 

Senast granskad:
Senast granskad: