Förväntansfulla studenter samlade vid välkomstceremoni

Flera hundra förväntansfulla studenter samlades idag vid välkomstceremonin inför terminsstarten. – Jag valde Högskolan Dalarna för de var mest välkomnande, säger Joakim Sandberg som ska plugga till lärare.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Såväl svenska som utländska studenter, från både campus Falun och Borlänge, samlades vid den traditionsenliga välkomstceremonin som också markerade starten på vårterminen 2018. Blivande sjuksköterskor, lärare, ingenjörer och samhällsvetare fyllde upp Lugnetkyrkan i Falun och välkomnades bland annat av högskolepersonal, studentkåren och de båda kommunernas näringslivschefer.

En av dem som välkomnade de utländska utbytesstudenterna lite extra var Jacques Monfaite, själv utbytesstudent från Miami som läser International tourism management.

Jacques Monfaite

– Jag har jobbat inom turistnäringen i flera år, bland annat på Disney World och hotell vid Miami Beach. Att plugga inom det området här i Sverige har gett mig enormt mycket. Ett tips till er som är nya i Sverige och Dalarna är att besöka alla fantastiska sevärdheter i närområdet och prata med lokalbefolkningen. Här i Dalarna finns det stora möjligheter för er att utvecklas – just go out and grab them!

Jacques är dessutom en av Högskolan Dalarnas digitala ambassadörer som bloggar om sina erfarenheter i Sverige.

Patricia Hillrings, Maria Wedde och Annika Ekström ska läsa till barnmorskor. De jobbar alla tre som sjuksköterskor på BB på Falu lasarett och har fått möjlighet att utbilda sig vidare under anställningen.

Patricia Hillrings, Maria Wedde och Annika Ekström

– Vi ser verkligen fram mot den här studietiden, säger Patricia. Barnmorska är både ett viktigt och lärorikt jobb. Och roligt. Det här är lite av en dröm som nu blir verklighet. 

Två som ska läsa till förskolepedagoger är Klara Iggsten och Sophia Börjesson.

Klara Iggsten och Sophia Börjesson

– Att börja plugga ska bli både kul och givande, och studierna ska så klart ta oss dit vi vill, säger Klara.

– Vi ser också fram mot studentlivet. Vi bor sedan tidigare i Falun och det ska bli kul att lära känna nya människor, säger Sophia. 

Joakim Sandberg kommer från Skövde och ska läsa Grundlärarprogrammet årskurs 4-6.

Joakim Sandberg

– Jag hade flera olika högskolor att välja mellan men Högskolan Dalarna var de som var mest välkomnande i sin kommunikation. Dessutom har jag bekanta i närområdet som jag kan bo hos när jag är här på seminarier, annars kommer jag att plugga mycket på distans. 

På frågan varför han valde just den utbildningen svarar Joakim:

– Jag har jobbat med pedagogik inom särskolan i tio år. Just åldern när barnen går på mellanstadiet intresserar mig, då är de ofta både frågvisa och nyfikna. Jag ser mycket fram mot den här studietiden.

Senast granskad:
Senast granskad: