Forskare, specialister och studenter från olika delar av världen samlas för att dela med sig kunskaper om Afrika

Den 25-26 oktober genomförs DUCAS 12e årliga Afrikadagar vid Högskolan Dalarnas campus i Falun.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Årets tema speglar några av gästlärarnas forskningsintressen och handlar bl.a. om hur vi studerar och vad som ingår i Afrikanska studier, hur vi i migrationsströmmarnas tid kan lära oss mer om Afrika i Europa, om religion, globalisering och utvecklingen i Afrika, om Afrikansk litteratur och politik, om utbildning, språk och livslångt lärande samt om Sverige och den transatlantiska slavhandeln under 1700-talet. 

Vid årets Afrikadagar deltar forskare, specialister och studenter från bl.a. Finland, Ghana, Italien, Kanada, Kenya, Nigeria, Norge, Polen, Tanzania, Tjeckien och Sverige. 

Afrikadagar vid DUCAS sker i samverkan med ett internationellt nätverk med omkring 20 partneruniversitet i Europa och Afrika och omfattar ett 40-tal internationella gästlärare som regelbundet föreläser för studenterna i Mastersprogrammet i Afrikastudier.

Afrikautbildningen är därmed unik inte bara i Europa utan förmodligen i hela världen, som Italiens utbildnings- och forskningsministerium har konstaterat.

Eller, som en av studenterna sade:

– Här får vi ta del av kunskaper som man annars skulle få lov att söka vid fem, sex eller ännu fler universitet runt om i världen – men här i Falun är allt under samma tak!

Samtliga presentationer är på engelska och allmänheten hälsas varmt välkommen!

För vidare information och program, se: www.du.se/ducas

Senast granskad:
Senast granskad: