Europeisk konferens i Falun

I slutet av veckan väntas högskolan få besök av drygt hundra internationella gäster. Högskolan Dalarna och Falun står värd för konferensen Acendio.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Acendio är en europeisk organisation som startade 1995 och arbetar med att främja ett standardiserat fackspråk för omvårdnad. För första gången anordnas konferensen nu i Sverige.

Konferensen vänder sig till forskare, vårdutvecklare och kliniker. Merparten av besökarna kommer från Europa, men konferensen gästas även av forskare från Brasilien, Japan, USA och Nepal. 

Konferensen kommer att behandla Journalföring av standardiserade termer för beskrivning om omvårdnad. Att standardisera begrepp inom omvårdnad och i journalsystem gör att risken för missförstånd minskar.

– Konferensen startar på torsdag eftermiddag och pågår i två dagar. Vi har ett gediget program med tre keynote-speakers ett 40-tal forskningspresentationer och 35 postrar som ska visas upp, säger Jan Florin, docent i omvårdnad och sekreterare i Acendio.

Bland annat kommer deltagarna att få möjlighet att lyssna på föreläsningarna ” Unlock the potential - Six novel ways to use nursing data in your research” och “Advancing Health and Health Equity Through Informatics and Data Science”

För första gången för en Acendio-konferens ska deltagarna få möjlighet att använda en konferensapp.

– I den ska besökarna kunna se vilka andra deltagare som är på plats, kunna skapa egna scheman och även kommunicera med andra deltagare. Vi som anordnar konferensen har också möjlighet att smidigt informera om eventuella ändringar, säger Jan Florin.

Läs mer om konferensen.

Senast granskad:
Senast granskad: