Ett bra tillfälle att fira!

Högskolans bibliotek på campus Borlänge har under en tid byggts om för att bättre passa studenternas önskemål. Med fler ytor för studier och en öppen och ljus planlösning har man lyckats väl med projektet.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Marita Hilliges

– Nu står vi här i nygjorda och mycket ljusare lokaler, fler studieställen, bokningsbara grupprum och en ombyggd matsal. Det är ett utmärkt tillfälle att fira, sa rektor Marita Hilliges i sitt inledande tal.

Under 2016 har biblioteket på Campus Borlänge fått en välförtjänt ansiktslyftning. De tidigare trånga lokalerna har öppnats upp så att biblioteket numera är integrerat med en rejält tilltagen studieyta och den nybyggda matsalen. Att de fräscha möbelgrupperna inbjuder till studier står klart, i stort sett alla var upptagna av studenter under invigningsceremonin. Ett sorl av röster från vetgiriga studenter blandades med samtal och skratt från ceremonibesökarna.

– Idén om att det ska vara tyst på bibliotek är förlegad, säger Marita Hilliges med ett leende.

Om- och utbyggnaden av biblioteket kom till efter att studenterna önska bättre och fler utrymmen för studier. Att då ta tillfället i akt och också förbättra omkringliggande ytor och matsalen var en bra idé.

– Studenterna hade önskemål om fler platser för studier, speciellt platser med möjlighet att sitta flera tillsammans, berättar Marita Hilliges. Nu kan vi se att det blivit en betydligt bättre trivsel bland studenterna. Förutom de här öppna ytorna vid biblioteket har vi bokningsbara grupprum. Den här utbyggnaden var verkligen efterlängtad.

Framöver är det tänkt att man ska göra en översyn över lokalerna och lärandemiljöerna i Borlänge inför framtiden.

– Nu börjar vi förbereda oss inför framtiden och tittar på hur vi ska ha det om 10-15 år, säger Marita.

Senast granskad:
Senast granskad: