Energiforskarskola samlas i Borlänge

Den 21-22 mars håller företagsforskarskolan Resurseffektiva energisystem i den byggda miljön, Reesbe, sitt vårmöte i Borlänge. Stora Tunabyggen och Borlänge Energi är lokala värdar för mötet tillsammans med Högskolan Dalarna.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Syftet med forskningen i Reesbe är att finna lösningar för en effektivare energianvändning som på lång sikt ger bland annat lägre kostnader, minskad resursanvändning, minskad klimat- och miljöpåverkan och ökad andel solenergi.

Temat för vårmötet är energieffektiva energisystem i hållbara kommuner. Cirka 65 doktorander, handledare och medverkande företag inom Reesbe beräknas delta.

– En viktig punkt i programmet är en workshop om utmaningarna att ställa om till resurseffektiva energisystem inom ramen för hållbara kommuner med sikte på 2040. Vi kommer även diskutera forskningens roll i de framtidsprojekt som planeras i Reesbe-kommunerna Borlänge, Falun, Gävle, Västerås och Eskilstuna. I Borlänge planeras det till exempel för det nya området Jakobsdalen, berättar Ewa Wäckelgård, programdirektör Reesbe.

För att vidga diskussionerna om framtidsprojekt i kommunerna är programmet öppet för särskilt inbjudna under första dagen.

Reesbe är en företagsforskarskola som drivs av Högskolan i Gävle i samarbete med Mälardalens högskola och Högskolan Dalarna. Forskarskolan är ett initiativ som genomförs i nära samarbete med 20 företag och finansieras av KK-stiftelsen tillsammans med deltagande företag och lärosäten. Reesbe omfattar 20 doktorander.

För mer information, kontakta:
Ewa Wäckelgård, programdirektör Reesbe,
070-167 91 01

Läs mer om företagsforskarskolan Reesbe

 

Senast granskad:
Senast granskad: