Fler studieplatser erbjuds i Teknikdalen

Teknikdalen, Borlänges dynamiska nav för näringsliv och innovation, ligger bara ett stenkast från Campus Borlänge. Hit är alla studenter välkomna, en ypperlig möjlighet att både plugga och interagera med övriga verksamheter. Dessutom helt utan kostnad.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Jörgen Isaksson
I mån av plats kan studenter sitta här hur mycket de vill. De får tillgång till wi-fi via Borlänge kommuns gästnätverk, här finns både restaurang och café, säger Hushagens VD Jörgen Isaksson

Sedan länge har Högskolan Dalarna och Hushagen, fastighetsbolaget som äger både Teknikdalen* och byggnaden som Högskolan bedriver sin verksamhet i, samarbetat på olika sätt. Det senaste året har Hushagen genomfört flera insatser för att öka attraktiviteten för studenterna att plugga i Teknikdalen. Runt om i huset finns numera ett 20-tal sittgrupper som inbjuder till studier, några lite avsides i korridorer och några mer centralt med mycket rörelse runt om. Här kan man både göra grupparbeten och plugga var för sig.

– Vi vill skapa ännu mer dynamik i våra lokaler, säger Hushagens VD Jörgen Isaksson. Här finns gott om allmänna ytor som kan användas mer. Jag tror också att studenterna och våra hyresgäster kan inspireras av varandra. I mån av plats kan studenter sitta här hur mycket de vill. De får tillgång till wi-fi via Borlänge kommuns gästnätverk, här finns både restaurang och café. Vi kan dessutom locka med Borlänges enda Starbucks, en obemannad kaffestation där du betalar med kort.

I Teknikdalen finns idag runt 100 företag och närmare 700 personer arbetar här. Flera av företagen är innovativa och levererar högteknologiska tjänster, här finns arbetsgivare som har fler än hundra anställda och små konsultbyråer. En dynamisk mix där studenter passar in väl.

– Redan när Teknikdalen byggdes på 1980-talet var idén att huset skulle bli en mötesplats, fortsätter Jörgen. Nu när vi installerat ett flertal sittgrupper har vi gjort det enklare att bara slå sig ner, både i spontana som planerade möten. Och jag vill understryka att man inte behöver be om lov eller boka plats, finns det lediga sittplatser så är det bara att slå sig ner.

Teknikdalen är öppen från åtta på morgonen till fem på eftermiddagen vanliga vardagar, under den tiden kan vem som helst gå in och slå sig ner för att jobba eller plugga. Övrig tid är det bara hyresgäster som har tillträde. Och vem vet, kanske är det just här som studenterna träffar sin blivande arbetsgivare?

* Under hösten kommer Teknikdalen att byta namn till Dalarna Science Park.

Senast granskad:
Senast granskad: