Doktorander presenterade sin forskning på tre minuter

Under torsdagen tävlade nio doktorander i att presentera sin forskning på tre minuter. Under eftermiddagen presenterades forskning inom bland annat hälsa, turism och pedagogik.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vinnaren blev Amanda Jacobsen som höll presentationen ”Se vem jag är! – Ambulanssjukvårdens arbete mot en mer personcentrerad vård”.

Amanda Jacobsen har varit doktorand inom Hälsa och välfärd med inriktning evidensbaserad praktik i cirka ett år. Hon ser tävlingen som en möjlighet

– Att vara med i en sån här tävling ger möjlighet att få öva att presentera sin forskning. Jag vill att forskningen ska nå ut, det är det som är meningen. Jag tycker det är viktigt att som doktorand få lära sig att kommunicera sin forskning. Och den här tävlingen gav mig en möjlighet att träna på det, säger hon.

Vinsten var 15 000 kronor som kommer att gå till kurser och material.

Andra priset var på 10 000 kronor och gick till Nadezda Lebedeva som höll presentationen “What keeps play alive? A study with newcomer children”.

På tredje plats, med ett pris på 5 000 kronor, kom Eugenio Conti: ”Tourist valuation of natural areas: what online photography tells us”.

 

Övriga deltagare var

Luis Oliveira: ”Decision-making in SME internationalization”

Christine Breili: ”Att forska med föräldrar om föräldrar”

Cecilia de Bernardi: ”The role of authenticity and certifications in Sámi tourism”

Anita Purcell Sjölund: “In the wake of Captain Cook: (re-)imagining the native in ethnotainment programmes of Pacific “tribes”

Maria Svedbo Engström: “Wide-screen i diabetesvården”

Somayeh Aghanavesi: “Multisensor data-driven methods for quantification of motor symptoms in Parkinson`s disease”

 

Juryn bestod av Jonas Tosteby, vicerektor för utbildning, Ulrica Momqvist, kommunikationschef och Catharina Nyström Höög, professor och dekan.

 

 

Senast granskad:
Senast granskad: