Dalastudenter nominerade till Dalecarlia Music Awards 2018

Det började med en idé om ett annorlunda upplägg för en mässa. Nu har Ida Davidsons och Peter Sundqvists bildproduktion nominerats till Dalecarlia Music Awards (DMA).
- Det är väldigt smickrande och roligt, säger Ida Davidsson.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Audiovisuell Produktion
Ida Davidson och Peter Sundqvist.

Till vardags pluggar Ida och Peter på programmet Audiovisuell Produktion. Uppdraget att göra bildproduktionen till mässan kom från läraren Andrew Scott. Högskolan Dalarna är varje år med på en utbildningsmässa i Stockholm för att marknadsföra utbildningarna på Mediahuset på Högskolan Dalarna. Men det är inte lätt för en liten högskola att göra avtryck där man står inklämt mellan jättar som Kungliga Tekniska Högskolan och Uppsala Universitet.
- Att dela ut foldrar har säkert en viss effekt men vi fick i uppdrag att med små medel göra något mer uppseendeväckande och det gjorde vi, säger Peter.

Framgångsrik produktion

Ida och Peter har alltså gjort själva bildkompositionen i produktionen. Bilderna är sammansatta för att fungera med musiken som är gjord av Mattias Björklund, även han tidigare student på Audiovisuell Produktion. Och produktionen blev så framgångsrik att den nu alltså är nominerad till DMA i kategorin årets interaktiva ljud och musikproduktion. Priserna delas ut i Borlänge 7 april.
- Nu återstår att se vad det här kan leda till. Om det kan mynna ut i något annat i framtiden, säger Ida.

Mingel och jobb

Galan äger rum 7 april och där kommer Ida och Peter att vara för att mingla men också jobba. Dom ska nämligen göra bildproduktioner som ska visas i bakgrunden under alla liveakter under DMA.
- Vi kommer att få kasta i oss den där tapastallriken, men kommer väl förhoppningsvis att hinna mingla lite också, säger Peter.


Efter galan väntar praktikplatser för dom båda. Till våren tar dom sin examen från Audiovisuell Produktion.

Vill du läsa Audiovisuell Produktion? Läs mer om utbildningsprogrammet!

Här kan du se bildproduktionen från mässan.

Men det är fler studenter som gått på högskolans mediautbildningar som är nominerade:
Sticko-Per Larsson 2000-2003
Erik Brattlöf 2005-2008
Jakob Grundtman 2007-2009
Anders Brandström 2011-2014

Senast granskad:
Senast granskad: