Besök i Kazakstan för att förbereda Erasmusutbyte

Anna Parkhouse och Susanne Corrigox från Högskolan Dalarna har besökt Suleyman Demirel University i Almaty i Kazakstan för att förbereda för en ansökan om Erasmusutbyte inom lingvistik.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

 

 

Besöket innehöll möten med flera enhetschefer, och representanterna från Högskolan Dalarna höll en presentation om studier i Sverige för studenter som studerar lingvistik.

– Träffarna har lett till att vi lämnat in en ansökan hos Universitets- och högskolerådet om Erasmusmedel för 2018 till 2020 för lärar- och studentutbyte, säger Susanne Corrigox.

 

Ett besök genomfördes även vid Eurasian National University i Astana som är Kazakstans huvudstad. PhD Azamat A. Akbarov, Dean, Faculty of Education and Humanities vid Suleyman Demirel University i Almaty besökte en månad senare Dalarna för att diskutera samarbete med Högskolan Dalarnas lingvister.

Under våren fortsätter förberedelserna inför utbytet. I maj deltar Högskolan Dalarna i en lingvistikkonferens som anordnas i Almaty.

– Vi har också tagit emot en PhD-student från Almaty som heter Kymbat Smakova och som kommer att vara hos
oss på engelskavdelningen under en månad, säger Susanne Corrigox.

Är du intresserad av utbytesstudier eller praktik i Europa? Inom Erasmus+ kan du studera vid något av våra partneruniversitet eller praktisera vid ett företag eller en organisation.

 

Dricker te vid ett bord.

Från vänster Anna Parkhouse, Susanne Corrigox och Azamat A. Akbarov. De övriga är deltagare från akademin vid universitetet i Almaty.

Senast granskad:
Senast granskad: