230 studenter har avslutat sina studier

Idag har 230 studenter avslutat sina studier vid Högskolan Dalarna och går ut som bland annat färdiga lärare, sjuksköterskor och socionomer. Detta har firats med en avslutningsceremoni.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Emma Ljudén, Ifraax Hussein och Sanna Hillring är nu färdiga sjuksköterskor.
Emma Ljudén, Ifraax Hussein och Sanna Hillring är nu färdiga sjuksköterskor.

Arrangemanget är ett avslut för studenter som studerar vid något av högskolans program och som är registrerade på eller har påbörjat sitt examensarbete.

Anledningen till att det är en avslutningsceremoni och inte en examensceremoni är att ansökan om examen kan göras först när alla kurser inom utbildningen är godkända och klara, och höstterminen avslutas den 20 januari.

Studenterna examineras från Akademin Industri och samhälle och programmen Entreprenöriellt företagande och Master´s Programme in business intelligence.

Gällande Akademin Utbildning, hälsa och samhälle examineras studenterna från programmen Förskollärarprogrammet, Grundlärarprogrammet förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, Grundlärarprogrammet grundskolans årskurs 4-6, Kompletterande pedagogisk utbildning inriktning 7-9, Kompletterande pedagogisk utbildning inriktning gymnasieskolan, Samhällsvetarprogrammet, Sjuksköterskeprogrammet, Socionomprogrammet, Specialistsjuksköterskeutbildning till distriktssköterska, Yrkeslärarprogrammet, Ämneslärarprogrammet inriktning grundskolans årskurs 7-9 och Ämneslärarprogrammet inriktning gymnasieskolan.

Emma Ljudén, Ifraax Hussein och Sanna Hillring är nu färdiga sjuksköterskor.

-Det är både roligt och lite tomt på samma gång. Det ska bli skönt att komma ut i arbetslivet och få en fritid, för det har man inte riktigt haft. Man har ju hela tiden haft fokus på nästa kurs. Det är samtidigt lite nervöst att man ska ut och ha ansvar och kunna saker, säger Emma.

För Ifraax väntar jobb redan på måndag.

-Jag ska jobba på infektionskliniken på Falu lasarett. Det är skrämmande, men kul. Det ska bli spännande, examen har man längtat efter, säger Ifraax.

Vid ceremonin varvades utdelningen av tackbrev till studenterna med tal av rektor Martin Norsell och landshövding Ylva Thörn, samt ordföranden för studentkåren Tom Edoff. Musikunderhållningen stod Falubandet Summer Kid för.

Vi säger grattis till alla som avslutar sina studier!

Senast granskad:
Senast granskad: