Avslutningsceremoni med fullsatta läktare

Årets avslutningsceremoni var större än någonsin. Stämningen var på topp när de drygt 500 studenterna tågade in till högskolans egen marsch.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Människor inväntar studenter

Högskolans avslutningsceremoni brukar locka många åhörare, så många att fler än tusen anhöriga väntade med spänning på att få se "sin" student ta emot tackbrev på scenen.

Ceremonin inleddes med att konferencier Göran Morén hälsade såväl besökare som studenter välkomna. Studenterna tågade sedan in till högskolans egen marsch som framfördes av spelmän på scenen. När samtliga intagit sina platser var det dags för högskolans nya rektor Martin Norsell att tala.

– Jag är stolt över att få inleda den här avslutningsceremonin. Det är en stor glädje att få välkomna nya studenter men en ännu större glädje att få bevittna era framgångar. Högskolans vision är att öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle och jag är glad att ni valt att erhålla er kunskap just här. Jag vill ge er ett råd, festa som om det finns en morgondag – den tillhör er!

Även landshövding Ylva Thörn och dekan Lars Rönnegård höll tal till studenterna innan det var dags för det de flesta väntade på, utdelningen av tackbrev och avtackning av programansvariga. Ceremonin avslutades med tal av alumn Cia Embretsen och kårens ordförande Tom Edoff.

Mia Hansson var en av alla glada examensfirare och även nybliven systemvetare.

Mia Hansson utomhus

– Det är svårt att sätta ord på känslan här idag, jag är helt överväldigad. De här tre åren på högskolan har verkligen gått fort. Nu ska jag fira under helgen för redan på måndag börjar jag mitt nya jobb på CGI i Borlänge.

Även Amat Jeng var glad över sin högskoleexamen.

Amat Jeng utomhus

– Jag kommer ursprungligen från Karlskrona och har läst internationella studier här på högskolan. Det bästa med studietiden är möjligheten jag haft att samtidigt jobba. Jag har jobbat som svenskalärare vid SFI medan jag skrev min C-uppsats. Jag måste säga att jag trivts väldigt bra här.

Mingelbild utomhus

Efter ceremonin vid Jalas Arena välkomnades studenter och anhöriga till trevligt mingel vid högskolans lokaler i Falun. Tack vare det fantastiska sommarvädret höll man till utomhus där det bjöds på snittar och läskande dryck.

 

Senast granskad:
Senast granskad: