Årets tekniklärare är Pasi Juujärvi

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lennart Westman, ordförande vid Ingenjörsklubben, delade ut blommor till Årets Tekniklärare Pasi Juujärvi.

Varje år väljer Akademin Industri och samhälle ut några kandidater som blir nominerade till Årets tekniklärare vid Högskolan Dalarna. Utnämningen sker sedan i samråd med studenterna vid ingenjörsprogrammen. Bland tre starka kandidater stod till slut Pasi Juujärvi som vinnare efter att ha fått bäst lovord av både akademi och studentrepresentanter.

– Jag är mycket hedrad, säger Pasi Juujärvi. Att bli utsedd till årets tekniklärare ger kraft att jobba vidare, speciellt när det är studenterna som är med och tycker till. Att bli uppskattad av studenterna är det bästa betyget man kan få som lärare.

– Pasi Juujärvi är en uppskattad lärare, inte bara bland studenterna och kollegorna här på Högskolan. Han är även mycket uppskattad på gymnasieskolorna där han genom att föreläsa och genomföra laborationer engagerar och motiverar elever och lärare. I sin undervisning här på Högskolan använder Pasi, på ett pedagogiskt sätt olika infallsvinklar och exempel i sin undervisning. Som extra stöd har han ordnat räknestugor och genom att bland annat dela upp tentamen har han skapat bättre förutsättningar för de som behöver göra omtentor, säger Patrick Kenger, avdelningschef maskinteknik.

Priset som Årets tekniklärare delades ut vid Ingenjörsklubben Falun-Borlänges årsmöte. Gustav Boklund, universitetslektor vid Högskolan Dalarna och ledamot i Ingenjörsklubbens styrelse berättade varför valet föll på Pasi Juujärvi:

– Lärare i teknik är oerhört viktiga eftersom det idag är svårt att få ungdomar intresserade av att läsa tekniska program. En bra lärare kan vara skillnaden mellan framgång eller misslyckande i studierna. Dessa lärare är guld värda och Pasi är en av dem.

Text och foto: Tina Sjöström

Senast granskad:
Senast granskad: