Forskares engagemang för äldre prisas

En av Högskolan Dalarnas forskare, Susanna Nordin, blev i helgen utsedd till Årets Formbärare 2018, av Svensk Form.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Susanna Nordin visar upp diplom– Det känns hedrande att ha fått priset och samtidigt mycket överraskande då jag inte ens visste om att jag var nominerad, säger Susanna Nordin, forskare inom hälsa och välfärd på Högskolan Dalarna.

Priset delas ut till personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i just sin region och Susanna Nordin blev en av vinnarna. Det är Svensk Forms 13 regionalföreningar som utser formbärarna i samband med föreningens födelsedag den 6 oktober och i år delades det ut för sjätte gången. 

Vad innebär det här för dig?
– Det innebär att min forskning har nått ut till en verksamhet som arbetar med arkitektur, form och design utanför akademin vilket är både roligt och viktigt. Det öppnar också upp för möjligheter att samarbeta med Svensk Form som organisation där det finns stor kunskap, intresse och engagemang i att skapa goda livsmiljöer för människor.

I nomineringen står att bland annat "Susanna har med stort engagemang studerat hur den fysiska miljön påverkar välbefinnandet och livskvaliteten hos äldre personer på äldreboenden. Hon har utvecklat en mätmetod för att bedöma miljöns kvalitet i befintliga boenden, för att användas i dialogen mellan representanter för vård och arkitektur inför nybyggnation eller renovering".

Formbärarna får stolt bära titeln i ett helt år, fram till nästa Formslag (Svensk Forms födelsedag).

Senast granskad:
Senast granskad: