Nyheter

RSS
Visa som:
Barnmorska talar med kvinna som sitter på en sjukhussäng.
Forskare vid Högskolan Dalarna ska undersöka om preventivmedelsrådgivning under graviditeten kan få fler kvinnor att välja mer effektiva preventivmedel som spiral och p-stav efter sin förlossning.
Nyhet
Fyra människor i vita rockar.
Nu är gymnasieforskarskolan i gång och under en vecka får elever från naturvetenskapliga och tekniska program prova på forskaryrket tillsammans med handledare från Högskolan Dalarna.
Nyhet
Varför skapar religion rädsla? Tomas föreläser på Campus Falun.
Uppfattningar om religion pendlar mellan ytterligheter. Å ena sidan uppfattas religion som en god civilisatorisk kraft som kan bidra till ett gemensamt samhällsbygge. Å andra sidan som konfliktdrivande och bidragande till separatism och extremism.
Nyhet
Hållbar turism i Sälen. Beatrice föreläser på Campus Falun.
Under högsäsong femdubblas antalet invånare i Sälen. Det påverkar miljön, det lokala samhället och skapar stora transportutmaningar. I ett forskningsprojekt har forskare tagit hjälp av lokalinvånare, turister och företag i Sälen för att hitta hållbara lösningar.
Nyhet
Hur blir lek levande? Nadezda föreläser i biblioteket.
Barn som kommer till Sverige från en annan social kultur har många gånger inte fått tid eller utrymme för lek. Att aktivt observera och interagera via leken kan vara ett sätt att ge stöd och skapa trygghet. Leken kan göra övergången till det nya livet mjukare.
Nyhet
Jenny Larsson, vd för Hitachi ABB Power Grids i Sverige och Martin Norsell, rektor vid Högskolan Dalarna signerar avtal. Fotograf: Maria Jansson
Under onsdagen, den 9 september, tecknade Högskolan Dalarna och Hitachi ABB Power Grids ett samarbetsavtal för att bidra till regionens behov av framtida arbetskraft.
Nyhet
Energirenovering lönar sig. Jonn Are föreläser på Campus Falun.
Hur kan vi renovera våra bostäder så att de blir både energieffektiva och samtidigt trevliga och hälsosamma att bo i? Det har Jonn Are Myhren som är docent i byggteknik fokuserat på i sin forskning. Nu vill han dela med sig av sin kunskap till villa- och fastighetsägare som ska renovera.
Nyhet
Text: Hur påverkar migration föräldraskaptet? Bild på Fatumo Osman.
Vad händer när den viktigast uppgiften - att vara förälder - vänds upp och ner på en plats där allt är nytt och främmande? Fatumo Osman, docent i omvårdnad, forskar om lösningar som har fått betydelse för föräldrar, barn och samhället.
Nyhet
Hur minskar vi antalet hjärnskakningar i ishockey?
Inom ishockey är förekomsten av hjärnskakningar alarmerande hög. För att kartlägga våldet mot huvudet som ishockeyspelare utsätts för har forskare monterat in sensorer i deras tandskydd.
Nyhet
Prefekt Maria Jansdotter Samuelsson vid institutionen för lärarutbildning
Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har i veckan publicerat det slutliga resultatet av sina utbildningsutvärderingar av Sveriges ämneslärarutbildningar för grundskolan och gymnasieskola. Högskolan Dalarnas utbildningar får samlade omdömet hög kvalitet.
Nyhet
Publicerad
Kategorier