Nyheter

RSS
Visa som:
Man på motionscykel och två personer i labbrock
Forskare utvecklar en trådlös sensor som kan mäta laktathalten från mjölksyra i svetten på huden. Det möjliggör för ett mer tillförlitligt sätt att mäta hur ansträngd du är - och därmed kan du anpassa träningsintensiteten under själva träningspasset för att på sikt kunna prestera bättre.
Nyhet
Fyra ungdomar runt ett bord
En ny studie från Högskolan Dalarna visar att ungas engagemang i föreningar inom civilsamhället kan motverka intolerans mot personer med utländsk bakgrund. Projektledare för studien var Erik Lundberg, docent i statsvetenskap vid Högskolan Dalarna.
Nyhet
Solcellsanläggning
Just nu undviker man att bygga solcellsanläggningar i närheten av viktiga samhällsfunktioner, till exempel försvarets anläggningar, flygplatser, sjukhus och annan samhällskritisk infrastruktur med känslig elektronik, säger Désirée Kroner, doktorand i energiteknik på Högskolan Dalarna.
Nyhet
Professorerna Hintze och Staudacher har studerat teorin ”the public goods game” och hittat ett nytt ekonomiskt omfördelningssystem som gynnar samarbete och utmanar det själviska intresset.
Nyhet
Bokomslag Hållbar vård
Hälso- och sjukvården står inför nya utmaningar. Klimatförändringarna påverkar redan i dag människors hälsa och kommer att vara en bidragande faktor för hur vården ska utformas i framtiden.
Nyhet
Kvinna halkar på snöig gata.
Nu kommer halkan och med det fallolyckorna. Varje år dör fler i fallolyckor än i trafikolyckor, drunkning och bränder sammanlagt. Forskning från Högskolan Dalarna visar att med rätt fallteknik kan man minska risken för att skada sig.
Nyhet
Covid
Hur påverkas vårdpersonalen av de stressfyllda arbetsförhållandena under Covid19-pandemin? Det ska en ny studie från Högskolan Dalarna ge svar på. Redan nu syns tecken på stressjukdomen PTSD hos vårdpersonalen.
Nyhet
Slädhundar
Hundspannsäventyr, björnsafarin eller kajakturer – det är några av aktiviteterna som erbjuds av de mikroföretag som Jonatan Yachin har studerat närmare i sin avhandling. Han konstaterar att mikroföretagare i turismbranschen ofta utgår från det egna naturintresset när de bygger upp sin verksamhet.
Nyhet
Jenny Åberg presenterar
Valet av hur en stat ska styras påverkas av såväl historiska som internationella faktorer, och inte som tidigare forskning visat – främst av elitens intressen. Det visar Jenny Åberg i en ny avhandling om etableringen av semi-presidentialism.
Nyhet
Knuten hand, människa suddigt i bakgrunden.
Pandemin har ökat riskerna för att utsättas för våld i hemmet. Doktor Peter M. Jansson forskar om våld i nära relationer och behandling av våldsförövare.
Nyhet
Publicerad
Kategorier