Öppen föreläsning

Öppen föreläsning / EnergiCafé: Smart Belysning

"Smart Belysning – så har Malmö gjort för att börja ta större nytta av LED-belysning inomhus"
Händelsen har passerat

men du kan fortfarande ta del av innehållet.

Datum: , kl 15:00 - 17:00
Plats: Campus Borlänge
Lokal: Högskolan Dalarna, Sal 321

EnergiKompentensCentrum, EKC ordnar tillsammans med Byggdialog Dalarna ett EnergiCafé, med en föreläsning som även streamas.

Olle Strandberg, IT-strateg, Malmö stad, föreläser om hur Malmö gjort för att börja ta större nytta av LED-belysning inomhus.

Belysningens kvalitet är viktig för hälsa och välbefinnande. Vi mår bättre om vi får uppiggande ljus på morgonen och lugnare ljus på kvällen och då vi vill ha det mysigt. Det finns nu LED-lampor och styrelektronik som ger stora möjligheter att anpassa ljusmiljön till de mänskliga behoven. Föreläsningen beskriver hur Malmö tar växande nytta av dagens teknik.

Olle leder en utvecklingsprocess som startade med automatisk ljusvariation i ett klassrum 2014. Nu använder Malmö stad Smart Belysning i allt fler skolor och äldreboenden.

Livesändning

Då vi började med EnergiCafé kom frågan från Mora kommun om vi kan livesända så att de kan arrangera lokala EnergiCafé, för att tillsammans lyssna på föreläsningarna. Deras EnergiCafé har blivit mycket uppskattat i Mora. 

– Ett toppeninitiativ av högskolan som gör det så mycket enklare för oss att ta del av aktuella föreläsningar. Det inspirerar oss att efteråt fundera kring temat lokalt. Bara fördelar och jag hoppas på fler tillfällen, konceptet går absolut att utveckla och bredda, säger Eva Larsson, miljösamordnare Mora kommun. 

För att ni enkelt skall kunna ordna lokala träffar och följa föreläsningen, kanske tillsammans med företagspersoner, livesänder vi i realtid via nätet. Ni kan också ställa frågor via chat. 

Här kan du ta del av den streamade föreläsningen.

Program

15.00–15.15 Fika
15.15–16.00 Föreläsning med Olle Strandberg, IT-strateg, Serviceförvaltningen, Malmö stad
16.00–17.00 (ca) Fika och en fortsatt dialog

Anmälan

Du hittar mer information och anmälningsformulär på byggdialogdalarna.se

 

EKC är finansierat av EU, Region Dalarna och Högskolan Dalarna

EU-logga med texten "En investering för framtiden - Europeiska unionen - Europeiska regionala utvecklingsfonden"Region Dalarna-logga