Öppen föreläsning

EnergiCafé: Så kan du använda LED för att skapa trivsamma inomhusmiljöer

Jonas Kjellander, ljusdesigner SWECO, illustrerar med vackra bilder och förklarar hur han arbetar med varierande inomhusbelysning, för att skapa miljöer som är bra för hälsa och välbefinnande.
Händelsen har passerat

men du kan fortfarande ta del av innehållet.

Datum: , kl 15:00 - 17:00
Plats: Campus Borlänge
Lokal: Sal 322
Arrangör: EKC (Energikompetenscentrum) och ByggDialog Dalarna
Föreläsare: Jonas Kjellander, ljusdesigner SWECO

Vi bjuder på en intressant föreläsning med Jonas Kjellander, ljusdesigner SWECO samt fika.

När du kommer till vårt EnergiCafé får du lyssna till inspirerade föreläsningar som ligger rätt i tiden och du kommer även få möjlighet att prata med föreläsarna och våra experter Åke, Moa, Mats, Tina, Chris, Anna, Klaus, Desiree, Tomas, Rina, Hans Jonn Are, Ingemar, Maria och Martin.

Läs mer om EKC (EnergiKompetensCentrum)
Läs mer om EnergiCafé

15:00–15:15 Fika
15:15–16:00 Föreläsning med Jonas Kjellander, ljusdesigner SWECO
16:00–17:00 (ca) Fika och en fortsatt dialog

LED-ljusets variation påverkar hälsan, välbefinnandet och julstämningen

De flesta vet att LED-belysning kan spara el. Det är inte alls lika välkänt att olika LED-lampor ger olika slags ljus och att denna mångfald ger nya möjligheter att skapa mänskligt bättre inomhusbelysning. Skillnaderna i kvalitet gör tyvärr också att det finns risk att bli lurad och välja fel. Bra ljusdesign är viktig för allt från pedagogiska trivsamma skolmiljöer till stämningsfull julbelysning.

Jonas Kjellander är den enda person som vunnit Svenska Ljuspriset två gånger, båda gångerna för inomhusbelysning i skolor. Jonas illustrerar med vackra bilder och förklarar hur han arbetar med varierande inomhusbelysning, för att skapa miljöer som är bra för hälsa och välbefinnande. Ambitionen är att skapa miljöer där man känner sig mer levande och harmonisk.

För mer information kontakta