Bookbar - föredrag med författarna till "Jakten på Thunder"

Krigshärdar, strupsångsfestival och jakt över haven. Välkommen att lyssna på ett föredrag med författarna till dokumentärthrillern jakten på Thunder som har fått stor uppmärksamhet internationellt, med efterföljande diskussion om grävande, hållbar journalistik.

Händelsen har passerat

Datum: , kl 19:00
Plats: Campus Falun
Lokal: Magasinet

Porträttbild på författarna tilll boken Jakten på Thunder samt bild på bokomslaget.Eskil Engdal är en prisad journalistrebell som gör succé i journalistikens finrum. Han har varit på platser vi inte visste fanns och i sammanhang vi inte kan drömma om. I vintras gav han och kollegan Kjetil Sæter ut boken Jakten på Thunder. Kjetil Sæter har även han en imponerande meritlista, som bland annat inkluderar Schibsteds journalistpris 2008.

Jakten på Thunder synliggör den illegala miljardindustri som tömmer haven på fisk och där fångsten hamnar på lyxkrogar runt om i världen. Tjuvfiskarna levde relativt riskfritt under den juridiska radarn tills miljöorganisationen Sea Shepard och den svenske skepparen Peter Hammarstedt fick syn på den ökände trålaren Thunder – och jakten på Thunder startade! Engdal och Sæter fick möjlighet att följa jakten i farvattnen kring Antarktis och rättegången på en ö utanför Afrikas östkust.

DT:s chefredaktör Carl-Johan Bergman intervjuar och därefter följer ett samtal om granskande journalistik lokalt och globalt, olika journalistiska genrer, hållbar journalistik med mera där även medievetaren Marit Stub Nybelius medverkar.

Kom och lyssna på en spännande och viktiga diskussion om grävande journalistik i allmänhet och Jakten på Thunder i synnerhet.

Fri entré!

Se även brochyr om Bookbar

Senast granskad: