Konferens

Rethinking Higher Education 2020

Konferensen den 28 mars skjuts upp på grund av utbrottet av coronavirus och på grund av de regler som tillämpas av svenska lärosäten. Registrerade deltagare kommer att informeras via e-post. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta orsakar.

Händelsen har passerat

Datum:
Plats: Zoom eller Campus Falun

“Rethinking Higher Education: Inspired by the Sustainable Development Goals” den 28 mars bjuder in studenter, lärare, forskare och andra samverkansparter till en endagskonferens för att diskutera hur vi kan göra handling av de globala hållbarhetsmålen i våra utbildningsprogram.

Våren 2019 ordnades en första konferens på Karolinska Institutet med samma titel. Den samlade närmare 700 deltagare från både svenska lärosäten och internationella gäster. Målet den gången var att skapa en tydlig bild av vad som kan utvecklas inom högre utbildning för att stödja uppfyllelsen av de globala målen. 2019 års konferens finns sammanfattat i en rapport.

Årets konferens tar sin utgångspunkt i hur universitet och högskolor kan implementera de komponenter som identifierades 2019. Talar gör bl.a. Arjen Wals, professor i socialt lärande och hållbar utveckling vid Wageningen University, Nederländerna, och Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Konferensen genomförs den 28 mars på Göteborgs universitet, med deltagare via satellitmöten på fyra andra lärosäten. Högskolan Dalarna är ett av dessa. Du kan delta i konferensens föreläsningar och workshop på campus Lugnet, Falun, eller på distans via Zoom i samverkan med andra lärare och studenter på Högskolan Dalarna. Hela konferensen genomförs på engelska. Konferensen är kostnadsfri, lunch och fika ingår. Anmälan görs lokalt på vår webbsida senast 15 mars.

Läs mer om programmet på konferensens webbsida

Konferensen pågår lördagen 28/3 kl 9.00-16.30. Som deltagare på Högskolan Dalarna kan du delta på två sätt:

  1. Delta på campus Lugnet. Vi följer gemensamt föreläsningar och presentationer på storbildsskärm. Eftermiddagens workshop genomför vi i smågrupper på campus. Högskolan bjuder på lunch och fika (begränsat antal platser, först-till-kvarn-principen tillämpas).
  2. Delta via Zoom. Du följer föreläsningar och presentationer på egen hand. När det blir dags för workshop bjuds du in till ett Zoom-rum tillsammans med övriga nätdeltagare från Högskolan Dalarna och ni delas in i smågrupper för diskussion. Lunch och fika ordnas på egen hand.

I Göteborg kommer 10 olika workshops att ordnas, indelade i tre olika teman: 1) Tools, resources and concrete measures, 2) Future Workforce Training, 3) Partnerships. Vi kommer sannolikt inte att ha underlag för att lokalt delta i alla teman, ange därför gärna i anmälan vilket tema du helst skulle vilja delta i. Läs mer om teman för workshops.

Konferensen den 28 mars skjuts upp på grund av utbrottet av coronavirus och på grund av de regler som tillämpas av svenska lärosäten. Registrerade deltagare kommer att informeras via e-post. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta orsakar.

Senast granskad: