Aktuellt

Filtrera på
Publicerad
Kategorier
Visa som:
Möbler i trä och stål har slipats och lackats. Andra möbler har fått flyttas från finrum till biutrymmen. Fotograf: Fastighetsavdelningen
Återbruk och återanvändning av möbler, inredning och byggmaterial har varit ett aktiv val under ombyggnationen av Campus Falun – ett tänk som är helt rätt i tid och knyter nära an till ett av de mål som återfinns i Mål och uppdrag för hållbar utveckling vid Högskolan Dalarna 2021-2026.
Nyhet
Med stöd av två Bolognaexperter reflekterar vi över två aktuella frågor för våra utbildningar, 13 och 14 oktober.
Nyhet
Inspelning av föreläsning
Den 13 och 14 september sändes föreläsningsserien Kunskap för ett gott samhälle i Kunskapskanalen. Serien består av sex föreläsningar och finns att ta del av på UR-Play.
Nyhet
Farhana Borg, lektor i pedagogiskt arbete, medverkar i ny bok om förskolans arbete med hållbarhet.
Nyhet
Research Collegium for the Advancement of Sustainability (RECAST) is a forum for researchers and doctoral students from all disciplines to meet and discuss research concerning sustainability, share knowledge, promote interdisciplinary collaboration, and widen networks and collaboration partners.
Nyhet
Nu har du som student och medarbetare vid Högskolan Dalarna möjlighet att tycka till om högskolans förslag till nya mål för hållbar utveckling som tydliggör vad högskolan ska uppnå under perioden 2021-2026 för att leva upp till kravet på att främja en hållbar utveckling.
Nyhet
Anna Parkhouse, medlem i Högskolan Dalarnas råd för hållbar utveckling, analyserar i sitt kapitelbidrag EU:s roll som politisk entreprenör för att implementera en mer hållbar migration och socioekonomisk integration.
Nyhet
Vilken roll har ekonomin när vi går från ord till handling för att möta pågående klimat- och miljökriser? Välkommen till en serie seminarier/webinarier där vi utforskar kopplingen mellan ekonomi och ekologi.
Nyhet
Varje år delar Högskolan Dalarna ut ett resebidrag om 10 000 kr för det examensarbete som ger det starkaste bidraget till ett hållbart samhälle.
Nyhet
Klimatutmaningen
Under 10 veckor hösten 2019 genomfördes ”veckans klimatutmaning” här på Högskolan Dalarna, där anställda och studenter uppmanades att genomföra enkla förändringar för att minska klimatavtrycket.
Nyhet