Aktuellt

Filtrera på
Publicerad
Kategorier
Visa som:
Aktuellt från hållbarhetsrådet
15 juni är det dags för terminens sista öppna föreläsning. I september finns möjlighet att delta vid workshop om högskolesektorns flygvanor. Du kan också läsa mer om förbättrade rutiner för gemensamma busskort och aktuella frågor i hållbarhetsrådet.
Nyhet
Aktuellt från hållbarhetsrådet
11 maj är det återigen dags för öppen föreläsning, som denna gång handlar om skolans värdegrund i relation till hållbarhetsutmaningar och värdedidaktik. Du kan också läsa mer om förbättrat stöd för integrering av hållbar utveckling i utbildning, som blir pilot till hösten.
Nyhet
Aktuellt från hållbarhetsrådet
En ny plan för jämställdhetsintegrering håller på att tas fram och sista anmälningsdag inför RECAST-seminariet den 2 juni närmar sig. Dessutom har studenter nu möjlighet att söka stipendiet för bästa examensarbete.
Nyhet
klimathänsyn upphandling
Högskolan tar nu ytterligare ett steg i sitt hållbarhetsarbete. Under våren ska inköpsområden med stor klimatpåverkan identifieras, och de krav som kan ställas vid upphandling av sådana varor och tjänster ska vässas i syfte att minska klimatavtrycket.
Nyhet
Möbler i trä och stål har slipats och lackats. Andra möbler har fått flyttas från finrum till biutrymmen. Fotograf: Fastighetsavdelningen
Återbruk och återanvändning av möbler, inredning och byggmaterial har varit ett aktiv val under ombyggnationen av Campus Falun – ett tänk som är helt rätt i tid och knyter nära an till ett av de mål som återfinns i Mål och uppdrag för hållbar utveckling vid Högskolan Dalarna 2021-2026.
Nyhet
Med stöd av två Bolognaexperter reflekterar vi över två aktuella frågor för våra utbildningar, 13 och 14 oktober.
Nyhet
Inspelning av föreläsning
Den 13 och 14 september sändes föreläsningsserien Kunskap för ett gott samhälle i Kunskapskanalen. Serien består av sex föreläsningar och finns att ta del av på UR-Play.
Nyhet
Farhana Borg, lektor i pedagogiskt arbete, medverkar i ny bok om förskolans arbete med hållbarhet.
Nyhet
Research Collegium for the Advancement of Sustainability (RECAST) is a forum for researchers and doctoral students from all disciplines to meet and discuss research concerning sustainability, share knowledge, promote interdisciplinary collaboration, and widen networks and collaboration partners.
Nyhet
Nu har du som student och medarbetare vid Högskolan Dalarna möjlighet att tycka till om högskolans förslag till nya mål för hållbar utveckling som tydliggör vad högskolan ska uppnå under perioden 2021-2026 för att leva upp till kravet på att främja en hållbar utveckling.
Nyhet