Aktuellt från rådet för hållbar utveckling, september 2022

Missa in chansen att medverka i hållbarhetsrådets arbetstgrupper! I månadens nyhetsbrev kan du läsa om årets miljörevision, klimatpåverkan från våra inköp samt spana in kommande föreläsningar och seminarier. Eller varför inte inspireras att bjuda in till en ekofrukost?

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Öppen föreläsning 21/9: Är ett klimatsmart samhälle ekonomiskt hållbart och för vem?

Terminens första öppna föreläsning gästas av Thomas Hahn från Stockholm Resilience Centre. Thomas leder forskningsprogrammet FAIRTRANS som undersöker möjliga strategier för en rättvis omställning till ett fossilfritt samhälle.

Mer information om föreläsningen och Zoomlänk

Möjlighet att delta i Hållbarhetsrådets arbetsgrupper

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla ditt intresse! Rådet för hållbar utveckling söker ytterligare resurser till arbetsgrupperna för jämställdhet och inkludering samt seminarier och öppna föreläsningar. Sista anmälningsdag är framflyttad till den 23/9.

Läs mer om uppdragen

Bjud på ekofrukost i ditt fikarum 4/10

Varje höst arrangeras Green Action Week/Miljövänliga veckan av frivilligorganisationer runt om i världen, detta år vecka 40. Temat i år är ekofrukost, med en särskild uppmaning att bjuda in kollegor på arbetsplatser för gemensam frukost. Vi skickar uppmaningen vidare: bjud in de närmaste kollegorna till ekofrukost i ert fikarum!

Mer information om initiativet ekofrukost

Resultat av miljörevisionen

I juni genomfördes årets första interna miljörevision. Intervjuer gjordes vid Avdelningen för IT och digital infrastruktur, Avdelningen för ekonomi och upphandling samt Avdelningen för HR. Två viktiga diskussioner handlade denna gång om högskolans IT-användning och om tjänsteresor. 

Läs mer om resultat av miljörevisionen

Referat från RECAST-seminariet 2/7

Den 2 juli arrangerade RECAST ett heldagsseminarium som samlade ungefär 40 deltagare. I centrum för diskussionerna stod frågor om hur forskningen och forskarutbildningarna kan bidra till genomförandet av Högskolan Dalarnas mål och uppdrag för hållbar utveckling. Under dagen presenterade också fem forskare sina pågående eller kommande projekt.

Ta del av ett referat från seminariet och åhörarkopior från forskningspresentationerna 

Rapport: Miljökrav i upphandling

Upphandling och inköp står för en stor del av Högskolan Dalarnas klimatpåverkan. Den här rapporten visar på områden där högskolan kan göra stor skillnad genom att ställa klimat- och miljökrav vid upphandling och inköp.

Läs mer om rapporten Miljökrav i upphandling

Missa inte kommande seminarium med RECAST 1/11

Nästa RECAST-seminarium kommer att genomföras den 1 november kl. 08:30-12:20 i Falun. Preliminärt tema är “Doktorandstudier och hållbarhet”. Förmiddagen kommer att avslutas med en gemensam lunch. För att delta vid lunchen krävs föranmälan. Mer information och anmälningslänk kommer i oktober. 

Mer information om RECAST

Senast granskad:
Senast granskad: