Aktuellt från rådet för hållbar utveckling, augusti 2022

Mats Rönnelid intervjuas i SVT Nyheter Dalarna med anledning av stort forskarupprop. Läs också om flera intressanta evenemang under hösten och hur du kan engagera dig i hållbarhetsrådets arbetsgrupper som nu söker nya medlemmar.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

1944 forskare i upprop mot partiernas klimatpolitik 

Ett stort forskarupprop vädjar till Sveriges politiker: "Sätt klimatkrisen högst på agendan!" Läs artikeln och hör Mats Rönnelid, professor i energiteknik, som intervjuas av SVT Nyheter Dalarna efter publiceringen.

Läs artikeln och se inslaget

Möjlighet att delta i Hållbarhetsrådets arbetsgrupper

Nu söker Rådet för hållbar utveckling ytterligare resurser till arbetsgrupperna för jämställdhet och inkludering samt seminarier och öppna föreläsningar. Läs mer om uppdragen och anmäl ditt intresse senast 16/9.

Läs mer om uppdragen

Workshop med klimatpsykolog Kata Nylén, 22/9 

Klimatförändringarna är här och nu! Vi vet vad som behöver göras, och ändå så händer det alldeles för lite. Vad beror det på? Klimatneutrala Borlänge 2030 och 2047 Science Center inbjuder till workshop om beteendeförändringar och olika mekanismer som är viktiga för omställningsarbetet. 

Mer information och anmälan

Workshop “Den hållbara forskaren” på Stockholms universitet, 7/10 

Lärosätenas klimatnätverk bjuder in till workshop den 7 oktober med fokus på möjligheter och utmaningar som akademin står inför i sin ambition att förse samhället med både utbildning och forskning av högsta kvalitet och samtidigt minska sin klimatpåverkan. 
Mer information och anmälan 

Lunchwebinarium “Scholars at Risk”, 5/10 

Karolina Catoni från Göteborgs universitet, som koordinerar SAR Sverige, informerar om Scholars at Risks verksamhet. Ta chansen att lära dig mer om Sverigesektionens arbete och finansieringsmöjligheter för att ta emot forskare. Ytterligare information kommer senare, men spara datumet i din kalender.

Senast granskad:
Senast granskad: