Dela din kunskap

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolan Dalarna har regelbundet kontakt med medier. Därför sammanställer och förmedlar högskolan kontakter till experter som en service till journalister.

Listor med experter riktar sig framför allt till journalister som letar forskare som kan kommentera aktuella eller återkommande händelser. Expertlistorna ett också ett stöd för kollegor, för att få bättre koll på olika kompetenser som finns på högskolan.

Utbildningsområdet är ständigt aktuellt, därför undersöker vi om det finns intresse att vara talesperson för sitt område?

Förutsättningar - expert

En förutsättning är att man vill och kan (inte bara kan sin sak, utan kan tidsmässigt men det betyder inte att man alltid ska vara tillgänglig).

En annan sak är att du vill vara en bra ambassadör och kan förklara komplexa saker och skeenden på ett enkelt sätt.

Till din hjälp kan kommunikatörer på avdelningen för kommunikation coacha och stötta med tips inför mediekontakter.

Vill du bli tillagd på expertlistan?

I så fall, skriv en kort text med din expertis och vilka frågor som du vill och kan vara talesperson för i media. Skriv också vilka språk du känner dig bekväm att svara på.

Skicka utkastet till kommunikation@du.se, ange ”Expert” i ämnesraden.

Exempel på expertlista

En expertlista om energifrågor

Högkolan i medierna

Högskolan Dalarna i medierna är en sida på medarbetarwebben som visar ett urval av medial exponering där högskolan eller personer med koppling till Högskolan Dalarna har förekommit.

Högskolan i medierna - Högskolan Dalarna (du.se)

Senast granskad:
Senast granskad: