Mot målet att fullända cirkularitet och hållbarhet för fiberbaserade förpackningar

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Prodekan Carl Olsmats expertis och kunskap inom hållbara förpackningar har gjort honom kvalificerad att agera jurymedlem för urvalet av Circularity Success Stories projekt.

Initiativet drivs av 4evergreen och medlemmar i denna allians bjöds in att skicka in sina (samarbets)projekt relaterade till fiberbaserade förpackningar, cirkularitet och hållbarhet. Fem av dessa projekt valdes ut som vinnare av juryn för att visas upp på den kommande konferensen The Pathway to Circularity: from Guidance to Action som kommer att hållas den 20 november i Bryssel.

Fiberbaserade förpackningar – t.ex. pappersmuggar och påsar, (vätske)kartongförpackningar och wellpapplådor – representerar mer än en tredjedel av alla förpackningar på marknaden i Europa. 4evergreen är en allians med över 100 medlemmar från en mängd olika branscher och täcker hela livscykeln för fiberbaserade förpackningar. Medlemmar är tillverkare, designers, varumärkesägare, forskare och återvinningsföretag som vill bidra till ett klimatneutralt samhälle genom att fullända cirkulariteten och hållbarheten för fiberbaserade förpackningar. Alliansen underlättar kunskapsdelning med målet att uppnå 90% återvinning för fiberbaserade förpackningar år 2030.

4evergreen (på engelska)

4evergreen anslag om initiativet (på engelska)

Senast granskad:
Senast granskad: