Välkommen till akademisk högtid!

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Den akademiska högtiden inleds med öppna föreläsningar 24–25 november.
Bild med text och bilder på förläsare  den 25 november.

Nya professorer, docent och excellent lärare delar med sig av sin forskning och erfarenheter inom ämnen som arbetsvetenskap, socialt arbete, pedagogik turismvetenskap, svenska, engelska, företagsekonomi, mikrodataanalys och medicinsk vetenskap. 

– Vid den akademiska högtiden uppmärksammar Högskolan Dalarna våra medarbetare som har meriterat sig både akademiskt och pedagogiskt. Att promovera doktorer och installerat professorer är en gammal och högtidlig akademisk tradition. Vi är stolta över att ha den traditionen hos oss och att vi har satt vår egen prägel på vår ceremoni, säger Helén Holmquist, ceremonimästare. 

Föreläsningar

Föreläsningarna är öppna för allmänheten och hålls i biblioteket på Campus Falun. Varje föreläsning är 20 minuter och det går även att följa via livesändning på du.se: 

Dela gärna! 

Dela gärna våra inlägg om akademiska högtidens föreläsningar och pristagare i sociala medier.

Akademiska högtiden i siffror
  • Närmare 300 personer är anmälda till akademiska högtidens ceremoni och/eller den efterföljande middagen med underhållning fredagen den 26 november.
  • 14 professorer, 2 gästprofessorer, 12 docenter, 1 hedersdoktor, 21 doktorer samt två meriterade lärare uppmärksammas under ceremonin.
  • 4 priser delas ut, externa och interna samverkanspriset, alumnpriset samt Studenkårens pedagogiska pris.
Kontakt
Univ adjunkt turismvetenskap
Senast granskad:
Senast granskad: