Snart kommer nästa generations dator utvecklad för distansarbete

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Det har gått fyra år sedan DUPC lanserades inom högskolan. IT-avdelningen håller på att utveckla nästa generation, kallad DUPC 2.0, som har kortare inloggningstider och som lämpar sig mer för distansarbete.

Idag har högskolan cirka 750 uthyrda datorer av DUPC. IT-avdelningen har vidareutvecklat DUPC, en version som kommer att heta DUPC 2.0 och lanseras inom kort.

Denna versionen lämpar sig mer för distansarbete, då den inte ha samma krav på kontakt med vårt campusnät som den första versionen av DUPC har. Den går att installera och installera om var du än är i världen. Tack vare modern teknologi slipper du synkkonflikter på dina (off-line)filer. Dessutom har en DUPC 2.0 betydligt kortare inloggningstider, framför allt när du inte är på campus.

Fakta om DUPC

IT-avdelningen tillhandahåller en standardiserad datorarbetsplats. Detta innebär att lärosätet köper in datorer och hyr ut dem till självkostnadspris. Ett hyresavtal för standardarbetsplats tecknas. I hyran ingår en bärbar dator med tillhörande ryggsäck. Medarbetaren får också tillgång till en datorarbetsplats som är utrustad med dockningsstation, bildskärm, tangentbord och mus. Det kommer att bli samma avtal och förutsättningar för DUPC 2.0.

För dig som är chef - DUPC hyrdatorer

Här finns information och status för alla de hyresavtal som du ansvarar för.

Möjlighet att testa DUPC 2.0

Tycker du att detta låter intressant? Vill du vara en av de första som testar DUPC 2.0? Hör av dig till support@du.se.  

Kontakt
Support
Senast granskad:
Senast granskad: