Ny termin – tips på vad du bör se över och fortsätta göra rätt

Ny termin och möjlighet till nya vanor. Här har vi samlat tips på vad du bör se över och uppdatera men även en påminnelse om hur lätt det är att göra rätt exempelvis genom att använda högskolans mallar och att hänvisa telefonen.
En kvinna som sitter vid en laptop och jobbar.
Att göra rätt är lätt, tipsa gärna dina kollegor om stödet som finns. Anna Hermansson

Se över och uppdatera

E-postsignatur

En gemensam signatur ger ett enhetligt intryck och stärker bilden av Högskolan Dalarna. 
Signaturen är dels till för att ge mottagaren information om avsändarens funktion och 
kontaktuppgifter, dels utgör den en viktig del av vårt ansikte utåt. 

Riktlinjer för e-postsignatur

  • Alla som har en e-postadress @du.se ska använda Högskolan Dalarnas e-postsignatur 
    när e-post skickas externt.
  • Signaturen skrivs både på svenska/engelska.
  • Text skrivs i teckensnittet Arial (i storleken 11 punkter och 10 punkter). 

Instruktioner för hur du lägger in en e-postsignatur och mall för e-postsignatur

Profilsidan – en sida om dig

Som medarbetare på högskolan har du automatiskt en profilsida på du.se – en sida om dig som visas vid sökning på ditt namn. Du använder profilsidan som ett digitalt visitkort, för att förklara vem du är och din roll vid högskolan. Du själv justerar innehåll på profilsidan, ingen annan kan redigera sidan åt dig. Du får stöd i vad som ska stå var på profilsidan – instruktioner finns att ta del av i verktyget.

Om profilsidan, profilbild, frågor och svar

Till verktyget för redigering av profilsida

Drop-in fotografering

Välkommen till avdelningen för kommunikation (Hyttan), på Campus Falun för att fotografera dig. Bilden kan användas på din profilsida men också i andra arbetsrelaterade sammanhang. Observera att du inte behöver boka tid för fotograferingen utan drop-in tillämpas:

  • Torsdag 23/8 kl 11.45-12.30
  • Torsdag 31/8 kl 15.30-16.15

Kom ihåg 

Använd support@du.se

Supportorganisationen är en samlad servicefunktion som underlättar för dig som behöver hjälp och stöd oavsett vilken fråga du har. Du behöver inte fundera på vem eller vilken funktion som kan besvara din fråga, supporten hjälper dig att hitta rätt. Du mejlar bara din fråga till support@du.se

Hänvisa din telefon

Det är viktigt att du hänvisar din telefon om du inte har möjlighet att svara i den, för att växeln ska kunna ge god service och bra information till de som ringer in och söker efter medarbetare. Observera att ringer någon på det bakomliggande mobiltelefonnumret slår inte hänvisningen igenom. 

Hänvisa din telefon på telefon.du.se. Har du inte satt något eget lösenord för inloggning, loggar du in med din anknytning (fyra sista sifforna i ditt telefonnummer) och lämnar lösenordsfältet blankt.

Så hänvisar du din telefon

Använd högskolans mallar

För att underlätta ditt arbete finns ett antal mallar unika för högskolan framtagna. Du når mallarna direkt via Office-programmens mallbibliotek, mallar finns för Word och Powerpoint. Högskolan ansvarar för att det som produceras i organisationen är tillgänglighetsanpassat, därför är det viktigt att mallarna används och att de används på korrekt sätt.

Om högskolans mallar

Presentation om högskolan

En PowerPoint-presentation om högskolan finns framtagen och uppdateras kontinuerligt. Presentationen ger en övergripande bild av högskolan. Presentationen kan användas i sin helhet eller valda delar och finns på både svenska och engelska.

PowerPoint-presentation om Högskolan Dalarna

BeHDa

BeHDa är högskolans digitala plattform för mötes- och beslutshantering. Här kan du ta del av dagordningar inför möten samt beslut exempelvis från rektors ledningsråd och utbildnings- och forskningsnämnden.

Till BeHDa

Diarieföring

Varje enskild medarbetare ansvarar för att inkommande mejl vid behov diarieförs. Detsamma gäller brevpost där ditt namn står överst.

Mer information om diarieföring och vad du behöver tänka på

Medarbetarwebben – ditt stöd i arbetsvardagen

Medarbetarwebben gör det enkelt för dig att ta del av övergripande information och service som stödjer dig i ditt arbete – oavsett vad du arbetar med. Ta för vana att besöka medarbetarwebben dagligen.

Vissa delar av medarbetarwebben finns på engelska.

Tips: Anpassa medarbetarwebben

För att enkelt hitta till tjänster du ofta använder i din vardag, logga in och använd funktionen ”dina utvalda verktyg” på medarbetarwebbens startsida. Dessutom kan du göra personliga inställningar.

Läs mer om hur du kan anpassa medarbetarwebben

På medarbetarwebben finns särskilda stödsidor för dig som utbildar och forskar.
https://www.du.se/sv/medarbetarwebb/utbilda-och-forska/

Visste du att som en service samlas varje vecka de övergripande nyheterna i ett nyhetsbrev som skickas till alla medarbetare.

Senast granskad:
Senast granskad: