Headset, bordsmikrofon, webbkamera

För videosamtal och nätbaserad undervisning har högskolan som standard headset, en bordsmikrofon samt en webbkamera.

Detta riktar sig till högskolans personal.

Headset, bordsmikrofon och webbkamera finns på NGL-centrum i Borlänge eller Falun. Det interndebiteras så vi behöver ditt namn, e-post samt ditt objektnummer

Högskolans datorer har vanligtvis inbyggd högtalare och mikrofon, men headset eller bordsmikrofon rekommenderas för bättre ljudkvalitet. Headset ger generellt bättre ljud vid enskild användning, medan bordsmikrofon är att föredra om det är flera personer i samma fysiska rum.

Headset

Ett headset är ett par hörlurar med inbyggd mikrofon. Modellen heter Logitech H390 och ansluts via USB. Datorn känner igen det inom 30 sekunder.

Specifikationer (tillverkarens hemsida)

Headset, H390 från Logitech.

Bordsmikrofon (Jabra)

En bordsmikrofon är en högtalare med inbyggd mikrofon.

Modellen heter Jabra 410 och ansluts via USB. Datorn känner igen det inom 30 sekunder.

Högtalaren och mikrofonen fungerar inom maximalt 4 meter. Om ni är flera personer i samma rum som använder samma bordsmikrofon så tänk på att den som talar är nära mikrofonen. Rekommendationen är att ha den på bordet framför skärmen när du är i samtal, ungefär 60-80 cm ifrån dig.

Specifikationer (pdf från tillverkaren)

Bordsmikrofon, Jabra 410

Webbkamera

En extern webbkamera ger möjlighet att rikta inspelningsvyn. Högskolans bärbara datorer har en inbyggd kamera men använder du en annan skärm bör du ha en extern kamera.

Modellen heter Logitech B525 och ansluts via USB. Datorn känner igen det inom 30 sekunder.

Bilden är bra och stödjer hög upplösning (1080p).

Webbkameran har en inbyggd mikrofon, men med sämre ljudkvalitet än ett headset respektive en bordsmikrofon.

Specifikationer (tillverkarens hemsida)