Vidarebefordra

Här kan du lära dig mer om hur du aktiverar vidarebefordran av din e-post i Office 365.

Du kan om du önskar sätta upp en vidarebefordran av din e-post i Office 365 till en annan epost-adress (ex. Gmail, Yahoo etc) genom följande steg. Om du vidarebefordrar din e-post till Gmail, se noteringen nedan.

Logga in på http://office.du.se och välj ikonen för Outlook.

Klicka där på inställningar (Kugghjulet).

Välj sedan Visa alla Outlook-inställningar.

Välj E-post -> Vidarebefordrar.

Kryssa i Aktivera vidarebefordran och ange en e-postadress.

Om du klickar i rutan Spara en kopia av vidarebefordrade meddelande lagras en kopia av din epost i din Office 365 brevlåda vilket rekommenderas.

Länk till Microsofts Guide

Tänk på att Högskolan Dalarna inte kan ta ansvar för att din e-post kommer fram till dig om du använder dig av vidarebefordran!

Vidarebefordra till Google Gmail

Om du väljer att vidarebefordra din e-post till Gmail så tänk på detta: E-post som du skickar ifrån din Gmail-adress till din du.se-adress, som sedan vidarebefordras tillbaka till Gmail-adress ser ut att aldrig komma fram till Gmail. Exempel:

1. Vidarebefordran sätts upp från xxxxx@du.se till yyyyy@gmail.com.
  2. Ett testmeddelande skickas från yyyyy@gmail.com till xxxxx@du.se.
  3. Office 365 vidarebefordrar e-postmeddelandet tillbaka till yyyyy@gmail.com.
  4. Meddelandet dyker inte upp i din inbox i Gmail.

Anledningen till detta är att Gmail anser att meddelandet redan finns i ditt Gmail-konto, nämligen i Sent/Skickat-foldern - och väljer då att inte lägga in det ytterligare en gång.