Aktivera Flash i olika webbläsare

Här hittar du information hur du kan aktivera Flash i webbläsarnas Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari och Internet Explorer.

Aktivera Flash - Internet Explorer

Följ instruktionerna för att tillåta att Adobe Flash Player används i Internet Explorer

1. Klicka på Kugghjulet högst uppe i högra hörnet.

2. Välj alternativet Manage Add-ons.

3. Leta upp Shockwave Flash Object i listan, klicka på raden så att den blir markerad, klicka sedan på knappen Enable nere till höger. Kontrollera så att statusen ändras från Disabled till Enabled. Stäng med knappen Close.

4. Gå tillbaka till Spelarsidan och ladda om sidan med ikonen Refresh, eller använd F5-tangenten.
  5. Om du inte har Shockwave Flash i listan så måste du installera programmet Adobe Flash Player. Det gör du via denna länk: https://get.adobe.com/se/flashplayer/

När installationen är klar så går du in och kontrollerar att Flash är aktiverat genom att följa denna guide.

Aktivera Flash - Safari

1. Klicka på länken Safari högst uppe i vänstra hörnet. I menyn väljer du sedan Inställningar.

2. Klicka på ikonen Webbplatser.

3. I vänsterkolumnen hittar du Adobe Flash Player, bocka i rutan för att aktivera Flash.

4. När Adobe Flash Player är ibockat kan du gå tillbaka till sidan med spelarfönstret.

Aktivera Flash - Google Chrome

1. Klicka på länken med ett hänglås och Högskolan Dalarna framför URL-adressen.

2. Klicka på länken Site settings / Platsinställningar.

3. Gå ner till Flash i listan, välj Allow /Tillåt ute till höger.

4. Gå tillbaka till fliken med felmeddelandet, klicka på den blå knappen Reload/Hämta igen.

Aktivera Flash - Mozilla Firefox

1. Klicka på menyn högst uppe i högra hörnet.

2. Välj alternativet Add-ons/Tillägg.

3. Öppna menyn Plugins/Insticksmoduler i vänsterkolumnen. Kontrollera att du har Shockwave Flash i listan. Ändra inställningen till Always Activate/Aktivera alltid.

4. Om du inte har Shockwave Flash i listan så måste du installera programmet Adobe Flash Player. Det gör du via denna länk: https://get.adobe.com/se/flashplayer/